Alternativ för dig som vill träna ute i friska luften

Alternativ för dig som vill träna ute i friska luften

De flesta utegymmen i Vallentuna består av åtminstone 8 redskap, där du har möjlighet att träna hela kroppen. Många av utegymmen ligger dessutom i anslutning till ett motionsspår eller öppet landskap för löpträning. Det är gratis, och du kan njuta av fint väder samtidigt som du tränar!

Vi passade på att besöka det som är på Vallentuna IP, som har fått sig ett ordentligt lyft. Idag finns där möjlighet till träning med vikter, chinsräcken, sit-up bänkar och dipsräcken.

På Vallentuna IP:s utegym finns det till och med uppsatta lappar med tips om korta träningspass. Det enda du behöver är en QR-kod läsare på mobilen, så tar du dig till YouTube som pedagogiskt visar hur du går till väga.

Foto: ROFFE ANDERSSON

4 utegym i Vallentuna
Dessa utegym drivs av Vallentuna Kommun, finns det fler utegym som vi inte vet om? Tipsa oss!

Kårsta
Vid hörnet av Sättratorpsvägen och Backavägen nära grusplanen ligger utegymmen utrustat med 8 redskap för fullgod helkroppsträning.

Össeby Idrottsplats
Bort mot skogen, nära fotbollsplanen på Össeby Idrottsplats finner du utegymmet.

Vallentuna Idrottsplats
Det är det här utegymmet som är på bild. Du hittar enkelt hit, bakom ishallen, upp i skogen vid löparspåren står träningsredskapen och väntar på dig.

Lindholmen
Utegymmet i Lindholmen hittar du bakom ICA-butiken. Parkering tillåten enligt anvisningar vid butiken och Gustav Vasaskolan.

Dela artikeln här:

Joakim Lindeborg

Vanligtvis ska inte jag vara här under artiklarna, men ibland kan jag inte hålla fingrarna ifrån tangenterna och ge mig ut på fältet för att ta lite bilder och bidra med nyheter. Tack för att du läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *