Äntligen – dags att öppna upp igen!

Äntligen – dags att öppna upp igen!

Restauranger och barer i Vallentuna ser äntligen ljuset i tunneln. I förra veckan presenterade regeringen att de planerar att lätta på restriktionerna från den första juni. Vallentunas barer och restauranger kommer nu att vara öppna till 22:30. Så här såg krögare i Vallentuna Centrum på beskedet:

Foto: ROFFE ANDERSSON

Shivan Wali, 24, Gästis Kök & Bar:

Hur reagerar ni?
– Vi ser det här som väldigt positivt, att det kan börja gå tillbaka till att vara mer normalt.
Vad ser ni framför er i sommar?
– Perioden har varit jobbig för oss. Ekonomiskt har vi lidit, men även våra gäster som blivit irriterade vid många tillfällen över att behöva lämna redan vid 20:30. Vi har länge suttit i skiten, men med det nya beslutet så ser det ljusare ut. Det går åt rätt håll till slut.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Oskar Landin, 21, Senior Bob:

Vad är er reaktion på regeringens nya besked?
– Då vi är relativt nyöppnade har vi inget alkoholtillstånd än men väntar på att få det godkänt den 22 Juli. Så detta är något som vi ändå väntat och längtat efter. Däremot så finns det möjlighet för oss att få ett tillfälligt alkoholtillstånd.

Vad ser ni framför er i sommar?
– Det finns möjligheter för oss att få ett tillfälligt alkoholtillstånd redan nu i veckan. För tillfället har vi inte öppet så sent, men efter att vi får tillståndet så vill vi ha öppet till 22:30. Både för vår skull men också för att folk ska kunna njuta av kvällssolen ordentligt.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Joakim Rydström, 36, Brödernas:

Vad är er reaktion på regeringens nya besked?
– Vi är jätteglada. Vi har inte haft alkoholtillstånd så länge men nu kan vi börja planera in allt vi velat göra i Vallentuna. Speciellt nu när det börjar bli dags för Europamästerskapet i fotboll.

Hur blir sommaren?
– Vi har haft en del krångel med tekniken, men det kommer vara löst och då är vår plan att sända samtliga matcher och ha öppet till 22:30.
– Däremot är det synd att det inte kunde varit öppet en halvtimme till för nu kommer kvällsmatcherna inte kunna visas klart hos oss. Vi får hoppas att det blir ännu fler lättnader framöver helt enkelt. Men samtidigt ser vi med stor förhoppning fram emot att sommaren kommer bli en bra sådan, speciellt på vår uteservering.

Jimmy Svedlund, 35, Vallentuna bowling:

Vad är er reaktion på regeringens nya besked?
– Det är helt klart på tiden, otroligt skönt. Nu hoppas vi att det inte är för tidigt bara. Det har väl varit ett gnäll redan från början för alla som haft alkoholtillstånd. Det har också varit jobbigt med regeln för fyra då vi varit tvungna att neka barnfamiljer på fem.

Vad ser ni framför er i sommar?
– Vi har fått kämpa nu under lång tid men ser med tillförsikt fram emot att reglerna lättas upp så att vi kan återgå till det normala.

Text: Daniel Bergholm
Foto: Roffe Andersson

Dela artikeln här:

Daniel Bergholm

Född och uppväxt i Vallentuna, men som journalist måste man ju bo på söder. Stort sportintresse men även engagerad i samhällsfrågor i övrigt. Kan idag erkänna att några äpplen pallats runt Ekebydalsområdet som liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *