Bästa läget i centrum blir mathak igen

Bästa läget i centrum blir mathak igen

FESTPLATS IGEN. Efter att lokalerna inte varit till för restaurang har nu fastighetsägaren Fastpartner ändrat sig.
Foto: ROFFE ANDERSSON

I april får Vallentuna centrum en ny restaurang. Då öppnar Señor Bob på Tuna torg 10, där restaurang Våning Ett låg tidigare.

Bakom det nya konceptet Bob, bowls och burritos, står ”Poké Burger-gänget” som även ligger bakom Poké Burger-restaurangerna, Sturebaren, Kasai med flera.
– Vi kommer erbjuda väldigt bra produkter för en ganska billig peng. Här ska man kunna bli mätt under hundralappen med burritos för 75 spänn till exempel, säger restaurangägaren Jerry Forsberg.

Målgruppen är unga, par och familjer. Bowls och burritos och några olika smårätter står på menyn och cocktails, soft drinks och intressanta öl utlovas.
– Vi erbjuder ”fast casual”, vällagad mat med bra råvaror till snabbmatspris, berättar Jerry Forsberg.

Vi tror på Vallentuna. Vi har en poké burger på Ekerö och vi har fått känslan av att Ekerö och Vallentuna är lite lika

KOLL PÅ KÄK. Arbetskamrater på restaurangen från vänster Marcus Johansson, Tal Borenschtein, Jerry Forsberg och servitören Markus Törnqvist.
Foto: PRESSBILD

Att Señor Bob har valt att etablera sin första restaurang just i Vallentuna centrum har sin förklaring.
– Vi tror på Vallentuna. Vi har en poké burger på Ekerö och vi har fått känslan av att Ekerö och Vallentuna är lite lika, att det är lite patriotiskt och tillräckligt långt från stan för att man ska vilja stanna i Vallentuna. Vallentuna centrum ligger strategiskt när man vill gå ut och äta och folk stannar till här när de pendlar, men nu under coronan är många hemma också.

Högre kvalitet
På Bob ska man kunna tillbringa kvällen, eller lunchen, men även beställa och ta med sig hem.
Charlotte Look som är marknadsansvarig på Fastpartner för Vallentuna centrum, tror att Señor Bob blir ett bra komplement till det befintliga restaurangutbudet.
– Som fastighetsägare vill vi ha en bred och spännande mix och detta blir ytterligare ett komplement. Det känns fantastiskt roligt och jag tror att konceptet med high end fast food kan passa Vallentunabor. Man är lite nyfiken i Vallentuna.

De som tidigare hade restaurang där Bob nu ska etablera sig, var tvungna att lämna lokalen år 2019 för att den skulle byggas om till kontor. Men nu har alltså planerna ändrats. Fastpartners lokalförvaltare Axel Ward berättar:

Under senaste året har vi haft planer på att nyttja lokalen som etablering, en plats för byggnadsarbetarna att äta lunch och ha möten, samtidigt som det byggs i centrum. Men på grund av diverse avflyttningar lämpas andra lokaler bättre för detta.

Öppnar i april
– Den långsiktiga planen är fortfarande att bygga om lokalen till kontor men den har av olika anledningar senarelagts. För att undvika att lokalen står tom ytterligare en tid tog vi därför beslutet att tillfälligt hyra ut lokalen till Bob. Lokalen kommer genomgå en mindre renovering och förhoppningen är att Bob kan öppna upp i början av april.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *