BOSTAD 2021-06-30 KL. 15:19

Hästgård till salu i Markim

Av Hege

Hästgård till salu i Markim

Har du 25 miljoner över och lust att flytta till hästgård? Då finns chansen nu, eftersom en gård är till salu i Markim.

Just nu finns inga hästgårdar till salu i Vallentuna, förutom en. Men den verkar å andra sidan ha blivit en riktig snackis – på sociala medier har inlägget om gården lästs 60 000 gånger, veckan innan midsommar. Gården ligger i Markim i närheten av Lindholmen åt Arlandahållet, har ett bostadshus på 300 kvadratmeter med nio rum och ett 120 kvadratmeter stort stall med sex boxar. Dessutom tio hektar mark, en nyanlagd ridbana och ett gästhus. Varför inte slänga in lösdrift för hästarna och ett varmgarage?

Men smakar det så kostar det. Närmare bestämt 25 miljoner.
– Gården har legat ute i nio dagar och vi vet inte hur stort intresset blir. Det är ganska mycket pengar men det är ett unikt ställe också, fint renoverat och alla tråkiga saker som att byta tak är gjorda. Sedan är själva ridanläggningen i toppklass, säger fastighetsmäklare Jörgen Olsson.

Privata visningar
Sex hästintresserade familjer har varit på visning.
– Det var spridda skurar, en familj bor i Djursholm, en i Åkersberga och en i utkanten av Vallentuna. En familj som bor på hästgård i Skåne ska komma och titta, berättar Jörgen Olsson.
Den som tänkt sig slinka in på visningen för att bara drömma lite får tyvärr tänka om.
– Det är privata visningar som gäller. Vi vill vi att familjerna ska kunna gå runt och titta på de detaljer de själva vill. Det här är ingen liten bostad utan en livsstil, säger Jörgen Olsson.

Text: Hege Hellström
Foto: PRESSBILD