Caroline fixar en bättre jul

Caroline fixar en bättre jul

INSLAGNING. Caroline är en vänlig själ som förstår ordstävet – delad glädje är dubbel glädje.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Tidigare har hon varit med på brunch för världens barn – men nu gör Caroline Mossberg något konkret. Hon samlar in leksaker och kläder till familjer som inte har råd att köpa egna.

Det började med att Caroline Mossberg såg ett inlägg på Facebook där en familj köpt in julklappar som de ville ge till familjer med dålig ekonomi.
– Men ur miljöperspektiv tänkte jag att det finns många som har kläder och leksaker hemma som de inte behöver. Då blir det återbruk, säger Caroline.
Hon har tidigare varit gäst på en brunch för världens barn.
– Så jag har nog tänket att försöka hjälpa.

Den som vill hjälpa till kan lämna sina prylar hos Caroline, som slår in dem och ser till att de kommer till rätt familjer. Hon hoppas hitta familjerna via facebooksidor och via tips från den som känner en familj som kan behöva julklappar.
– Det känns kul, det ger både glädje till mig och andra förhoppningsvis. Om det blir jättestort och övermäktigt får jag hjälp, men främst känns det bara roligt.

Tanken är att familjerna ska finnas i Norrort så att det blir lätt att leverera.

Är du orolig för att barn är kräsna och inte vill ha begagnade saker?
– Jag tänker att familjer som inte har råd kanske inte har speciellt kräsna barn, utan man blir ganska lycklig för det man får, säger Caroline.

Den som vill skänka kan kontakta Caroline Mossberg via hennes facebooksida eller se efterlysningen om paket på facebookgruppen Nytt i Vallentuna.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *