Dags igen att käka hamburgare för världens barn

Dags igen att käka hamburgare för världens barn

KOLL PÅ SMAKLÖKARNA. Lovisedalsskolans kökschef, Robert Heribertsson, vet vad som lockar folk till välgörenhetslunchen. I år blir det hamburgare, liksom förra året.
Foto/arkiv: ROFFE ANDERSSON

På lördag den 2 oktober är det dags igen. Då bjuder Lovisedalsskolan och kökschef Robert Heribertsson in till välgörenhetslunch mellan klockan 11 och 14.

Även i år blir det drive-through, men för dem som bor nära går det utmärkt att komma gåendes eller med cykel.

–Vi kommer att servera kolgrillade hamburgare. Vår sponsor Ica Kragstas egen burgare, två egna varianter, en naturell barnburgare och en med extra allt. Nytt för i år är en leverantör som ska vara med och servera en helt vegansk produkt, en quesadilla. Det blir spännande, säger Robert Heribertsson.

Även om de flesta pandemirestriktioner nu har släppt, anpassas lunchen även i år. Tillagning och servering sker utomhus. De som kommer med bil till vändplanen utanför skolan på Lovisedalsvägen, ska sitta kvar i sina bilar och övriga ska hålla avstånd.
Liksom tidigare år kommer både personal och barn från Lovisedalsskolan att hjälpa till.
–Det är fantastiskt att se så många som vill hjälpa till för den goda saken, säger Robert Heribertsson.

Drive- och walk-through
Vid kolgrillarna kommer några kock-kollegor som han bjudit in, se till att burgarna serveras både snabbt och med kvalitet.

–Även om vi gör det här för en god sak, vill jag vara trygg med leveransen av bra burgare också.

All mat är sponsrad av leverantörer som Robert har ett nära samarbete med. Precis som tidigare år går varenda krona som kommer in direkt till Radiohjälpens insamling Världens barn. Priset, 50 kronor per burgare, eller valfritt belopp betalas via swish.

–De som kommer med bil kommer att få en meny med information och nummer till den digitala bössan. Så beställer de, betalar, får sin mat och vänder om vid vändzonen.

Efter önskemål från föräldrar att de som bor nära ska kunna gå eller cykla till skolan, blir det så i år. De kommer att serveras utifrån en egen kö.

–Det blir en walk-through och mer miljövänligt för dem som bor nära, säger Robert Heribertsson.

Bra timpenning
Tidigare år har luncherna genererat långt mer än förväntat till Världens barn.

–Om man tar lunchtiden 3 timmar gånger 4 så är det 12 timmar. Dessa 12 timmar har gett sammanlagt 231.000 till Världens barn, det är fantastiskt.

Vad är det som gör att du vill arrangera den här lunchen ännu ett år?

–Det är glädjen när man ser resultatet och vet vad det bidrar till, själva slutprodukten, att allt går oavkortat till Världens barn.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *