Därför försvann granarna i rondellen

Därför försvann granarna i rondellen

LJUSET FÖRSVANN. Boende i Kragstalund hade just börjat glädjas åt den fina pyntningen, när den plötsligt försvann.
Foto: PRIVAT

Kragstalunds rondell var helt plötsligt julig och fin. Men någon dag senare var de vita julgranarna hux flux borta. Vallentuna Nya reder ut mysteriet med de stulna julgranarna.

En dag stod de bara där – två vackra, vita julgranar. Boende i närheten av rondellen i Kragstalund kände att området äntligen fått julpynt värt namnet. Men någon dag senare var granarna borta. En uppmärksam person såg granar som såg likadana ut i en rondell i Täby kyrkby.

Mysteriet var ett faktum. Hade Täbyborna helt fräckt snott julgranarna från Kragstalundsborna? Vallentuna Nya ger inte upp inför det okända, utan kontaktar Johan Carselind, chef för park och anläggning i kommunen.
”Det var tydligen Täbys belysningsentreprenör Bogfelts, som Vallentuna hade tidigare, som satt upp i fel kommun. Vi fick se det och påtalade det för Bogfelts”, skriver Johan Carselind i ett mejl.

Han kan inte ge glädjande besked till boende som saknar de fina granarna; det blir inga julgranar i Kragstalunds rondell.
”Nej tyvärr inte, men vi tar med oss att granarna var omtyckta där”, skriver Johan Carselind.

I Frösunda har grannar traditionsenligt hjälpts åt med att sätta upp en gran i närheten av kyrkan. Där finns ingen kommunal gran.

Kostnads- och säkerhetsfråga
Inte heller Lindholmen föräras med julgran. I kommunen blir det sju granar i år; på Tuna torg, Bällstaberg torg, Karby torg, Kårsta torg, Korallen vårdboende, Korallen huvudentré, Väsbygården huvudentré och en i rondellen i centrum.
”Var vi sätter upp julgranar är både en kostnadsfråga och säkerhetsfråga. Det måste finnas säkra julgransfundament i marken samt el att tillgå, som också måste vara säker”, skriver Johan Carselind i ett mejl.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *