De hyr ut äventyrskajak och paddleboard nära Vallentunasjön

De hyr ut äventyrskajak och paddleboard nära  Vallentunasjön

FORDON MED WOW-FAKTOR. När man har fått häng på det och slutar vingla så är paddleboarden smidig på sjön.
Foto: PRESSBILD

Vallentunasjön borde nyttjas mer för olika slags vattenaktiviteter. Det tycker David Ahlbom och Jordan Bartlett.

Tillsammans har de startat Arc Adventures, ett företag som hyr ut äventyrskajaker och stand up paddleboards.

–Vi ser en potential med Vallentunasjön och vill med vår verksamhet vara med och skapa en trevlig och rolig atmosfär runt sjön. Inte minst denna sommar när fler människor är hemma också, säger David Ahlbom.

Till vardags jobbar de med barn och ungdomar, som fritidslärare i Vallentuna kommun, och de har också stor erfarenhet av friluftsliv.

–Vi har semester från våra ordinarie jobb i juli och vi bor jättenära vattnet, så ringer man tidigt en fredagskväll och vill hyra en paddleboard eller en kajak, går det att ordna. Vi kan komma. Vi är flexibla och anpassar oss, säger Jordan Bartlett.

–Vi har också en tanke om att en vardagskväll i juli bjuda in till en gratis prova på-kväll, tillägger David Ahlbom.

Alla som hyr utrustning från Arc Adventures får skriva på ett kontrakt och är man under 18 år behöver man målsmans tillstånd.

–Enligt oss passar det här alla, barn, familjer, par och så vidare. Det är inte svårt och är det första gången man provar kan vi svara på frågor och ge lite tips om vad man ska tänka på, säger David Ahlbom.

Arc Adventures har sökt tillstånd hos Vallentuna kommun om att få stå vid Gustavs udde och hyra ut kajaker och paddle boards. Men redan nu har de en hemsida, arcadventures.se, där all information finns och där man kan boka upp sig för det man är intresserad av att hyra. Det går också att följa dem på Instagram, arc.adventures, heter de där.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *