De vill flytta sina barn från Karbyskolan i Brottby till Täby när högstadiet försvinner

De vill flytta sina barn från Karbyskolan i Brottby till Täby när högstadiet försvinner

YNGRE ELEVER. Karbyskolan ska inte längre ha högstadium, vilket innebär att allt fler byter skola ännu tidigare, menar en förälder i Brottby.
Foto:HEGE HELLSTRÖM

När högstadiet läggs ner på Karbyskolan innebär det inte bara att elever flyttar från årskurs sju. Många kommer att flytta redan i fyran, enligt en orolig förälder.

När familjen flyttade till Brottby var det mycket tack vare att Karbyskolan fanns. Men som Vallentuna Nya tidigare rapporterat läggs högstadiet på skolan ned.
– Och nu blev det så här. Skolan var jätteviktig för oss, och andra har skrivit att de flyttat hit från Täby eftersom det finns en skola här, säger mamman i familjen, som vill vara anonym.

Hennes son går i tvåan, men redan har föräldrar till hans vänner ställt sina barn i kö till skolor i Täby.
– Nu skaffar han sig kompisar som kanske slutar om två år för att de ska till Täby. Vissa föräldrar är inte oroliga men andra ställer sig på kö till andra skolor, de vill vara först i väntelistan, säger mamman.

Många vill bo på landet, särskilt nu i coronatider, något som gör att mamman har svårt att förstå beslutet att ta bort högstadiet.
– Det har flyttat hit en massa folk, så varför ta bort grundskolan? Det är så onödigt. Jag tänker på de som vill flytta längre ut, de kommer kanske inte att överväga att bosätta sig i Brottby om det inte finns en hel grundskola.
Hege H

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *