Detta är vad som byggs vid Lindholmsvägen

Detta är vad som byggs  vid Lindholmsvägen

ÖPPNAR LANDSKAP. Maskiner gör plats för framtida bygge vid Veda.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Röjandet vid Veda har väckt frågor hos många läsare

Har du också åkt på bron vid Veda och sett ett mystiskt bygge under bron? Nu kan Vallentuna Nya avslöja vad det är som pågår.

De nya vägarna på båda sidorna om bron vid infarten till Veda är tillfälliga byggnationer som görs för att komma åt spåren under tiden som Roslagsbanan byggs. Detta avslöjar samtal med region Stockholms trafikförvaltning.

Frågan är hur det nu kommer att gå med själva ombyggnationen. Roslagsbanan skulle vara avstängd mellan april och november 2020 för bygge. Men detta pausades nyligen på grund av coronaviruset, då SL vill kunna köra tågen som vanligt för att inte smittan ska spridas i onödan.

Påverkar inte nya tågen
Men att SL pausat ombyggnationen av Roslagsbanan ska inte påverka leveransen av de nya tågen, säger Christian Sjöborg, projektledare på Vallentunadepån.
– Det finns inga indikationer på att vi inte kan ta emot fordon i tid. Vi får in dem på depåområdet där de lossas på ett leveransspår, säger Christian Sjöborg.

Det blir ett stickspår norr om depån för att kunna växla tågen in och ut från depån.
– Stickspåret är till för att kunna växla in på depån under driftsskedet. När vi väl kör med fordonen ska man kunna köra in på depån och ut på stickspåret och sedan ut på Roslagsbanans trafikerade spår, förklarar Christian Sjöberg.

Men det är inte bara stickspår och tillfälliga vägar som ska byggas. Det blir också en ny gång- och cykelväg mellan Molnby station och Vallentunadepån.
– De som ska arbeta på depån ska kunna åka kollektivt till jobbet och gå från stationen, säger Elin Elmer på trafikförvaltningen.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *