Emrahus öppnar gruppboende i Körlinge

Emrahus öppnar gruppboende i Körlinge

BOENDE I VALLENTUNA.
Foto: PRESSBILD

Emrahus öppnar sitt tredje boende i Vallentuna när den nya verksamheten öppnar i Körlinge.

Alla tre boenden är på ett plan och har sex lägenheter för personer med funktionsnedsättningar. Lägenheterna är tvåor på 45 kvadratmeter med fullt utrustat kök och egen uteplats, skriver Emrahus i ett pressmeddelande.

– Sverige har en enorm brist på LSS-bostäder och det känns kul att vi kunnat bidra till att totalt 18 personer i Vallentuna inte längre behöver vänta på en lägenhet. Vi vet att de är i goda händer hos Ersta Diakoni och nu när vi är ägare och förvaltare av boendet ser vi fram emot att följa dem de kommande åren, säger Robin Berkhuizen, VD på Emrahus.

–Det har varit ett lyckat projekt och vi är väldigt nöjda med hur fin miljön runt huset blivit. Personkrets 2 är en ny målgrupp för oss, som t.ex. kan innebära personer med tidig demens. Det ska bli kul att komma i gång med verksamheten och ta emot de nya hyresgästerna. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med Emrahus, säger Mathias Laurentz som är områdeschef för LSS på Ersta Diakoni, som är de som kommer att driva boendet.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *