Full fart med måttbandet när Frösundaborna spelar boule

Full fart med måttbandet när Frösundaborna spelar boule

VINSTMARGINAL. Måttbandet avslöjar vems klot som är närmast ”lillen”.
Foto: HEGE HELLSTRÖM

Den yngsta spelaren är 66 år, den äldsta 85. Men det betyder inte att det saknas fart – och gnabb – när Frösundas seniorer möts för boule.

Varje tisdag möts de Frösundabor som kan och vill för boule vid församlingshuset. Det börjar artigt och med coronaavstånd.
– Jag kommer hit för att träffa folk. Är man ensammen är det rätt trevligt att träffas, det var det även innan corona, säger Börje Karlsson.
Lagen lottas genom en kortlek, de egna kloten tas fram och matchen kan börja. Med stor koncentration kastas kloten som ska komma så nära lillen som möjligt. När alla kastat kan det krävas måttband för att avgöra segraren.
– Nej, det var väl min som var närmast? Nu får ni mäta, säger en spelare. Måttbandet åker fram, och den som är domare för omgången avger sin dom.
I nästa omgång är det mer tydligt vem som vunnit, något som ger kommentarer.
– VA! Fick ni en tvåa, det kan aldrig vara rättvist, säger en spelare.
När stridens hetta är igång är det inte många som tänker på coronaavstånd.
– Men det är ju i alla fall utomhus. Fast vi brukar spela kort under vintern, och det kommer nog inte att fungera, säger Siv Eriksson.
Det brukar vara runt 12-13 stycken som möts för boule varje vecka. Men fler är välkomna, Vallentuna Nyas reporter får genast en inbjudan om att vara med. Det enda som tycks krävas är egna klot (med tanke på corona) och en rå men hjärtlig ton.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *