Hon blir chef på nya förvaltningen

Hon blir chef på  nya förvaltningen

NY CHEF. Poa tycker att utmaningen med den nya förvaltningen är intressant.
Foto: PRESSBILD

Planchefen Poa tar över förvaltningen för teknik och fastigheter

Vallentuna kommun berättar i början av veckan i ett pressmeddelande att chefen för en av de nya förvaltningarna rekryterats internt.

Tidigare planchefen Poa Hellqvist på samhällsbyggnadsförvaltningen, blir ny chef på nya förvaltningen för teknik och fastigheter.

Den 1 april delas den nuvarande samhällsbyggnadsförvaltningen upp i två olika förvaltningar.
– Det här är ett mycket intressant och utvecklande uppdrag! Teknik- och fastighetsfrågor påverkar Vallentunabornas fysiska vardag. Det handlar om anläggningar vi använder dagligen, exempelvis skolor, parker, vägar och avfallshantering. Jag ser fram emot att arbeta med frågorna tillsammans med den nya förvaltningen och med övriga förvaltningar, säger Poa Hellqvist.

Kommundirektör Victor Kilén förklarar varför det är viktigt att genomföra en förändring i kommunens organisation.
– Vallentuna utvecklas i ett högt tempo. Vi ska växa strategiskt och medvetet och då är det bättre med en förvaltning som fokuserar på samhällsbyggnad och en som fokuserar på teknik- och fastighetsfrågor. Det ger en vassare organisation, säger kommundirektör Victor Kilén.

Teknik- och fastighetsförvaltningen kommer ansvara för frågor inom bland annat drift och underhåll, utveckling av lokaler, gator, parker, natur, lekplatser, belysning och byggnader.
– Det här ger oss förutsättningar att i högre grad fokusera på teknik- och fastighetsfrågorna i kommunen. Att utveckla det offentliga rummet i Vallentuna och fortsätta arbeta för hållbara och funktionella fastigheter för kommunens verksamheter. Tillsammans med ledningen och våra kollegor inom samhällsbyggnadsförvaltningen kommer vi fortsätta utvecklingsarbetet med en smartare och bättre samhällsbyggnadsprocess, säger Poa Hellqvist.

Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer fortsättningsvis ansvara för frågor om bygglov, miljö, mark- och exploatering, översiktsplanering, planfrågor samt kart och mät.
– Samhällsbyggnadschefen Björn Stafbom fortsätter arbetet med att leda kommunens samhällsbyggnadsfrågor och nuvarande planchef Poa Hellqvist har utsetts att leda den nya förvaltningen för teknik- och fastighetsfrågor. Jag ser fram emot ett nära samarbete med dem för Vallentunas bästa, avslutar kommundirektör Victor Kilén.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *