Hovrätten ändrar dom efter dubbelmord

Hovrätten ändrar dom efter dubbelmord

TRAUMATISKT. Dubbelmordet i Sursta blev ett lokalt trauma, och flertal personer ifrågasätter hovrättens dom.
Foto: Adobe

I förra veckan ändrade Hovrätten domen för två Vallentunabor som av Attunda tingsrätt dömts för dubbelmord.

Tidigare fick båda livstid för morden på Suzanne och Lars, men nu ändrades 26-åringens dom till fyra års fängelse för bland annat rån, då en oenig rätt ansåg att det inte gick att bevisa att denne utförd något av de två morden.

Dert var i januari 2020 som paret påträffades mördade i hemmet i Sursta. De två åtalade har erkänt rån men båda har nekat till att ha mördat paret.

26-åringen har släppts ur häkte i väntan på att avtjäna straffet för rån. 28-åringen som dömdes till livstid för är kvar i häkte tills han kan börja avtjäna straffet.

Enligt hovrätten räcker inte den bevisning som åklagaren åberopat för att visa att han deltagit i utförandet av mordet på kvinnan eller att utesluta möjligheten att hans medtilltalade ensam begått mordet. Två av hovrättens fem ledamöter ville fälla honom för mordet på kvinnan.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *