INSÄNDARE 2021-11-18 KL. 11:30

Drop in på Ormstaskolan - inget människovärde alls

Av Vallentuna Nya

Drop in på Ormstaskolan - inget människovärde alls

Idag på eftermiddagen var jag med min 14-åriga dotter för hennes 2:a Covid-19 spruta med en tidsbokning vid Prosalus lokaler i Vallentuna ( fd Ormstaskolan).

När vi kommer fram till vaccinationslokalen är det full kaos med säkert 100 meter lång kö i två led. Ingen information om vilken kö som skall användas, efter att ha frågat runt bland fler förvånade besökare hittar vi kön för tidsbokning. Vi väntar och väntar och efter ca 30 minuter kommer vi äntligen fram till ingången, då visar det sig att dom har drop-in för influensa och Covid-19 samtidigt som tidsbokade tider, dessa drop-in släpps in i samma takt som tidsbokade, ingen prioritering, full kaos, inget avstånd mellan besökare i förrummet.

Väl inne blir frammotade till en person som surt tar dotterns vaccinationskort och fullmakt, inget Hej!, eller välkommen, i snabb takt skuffas vi vidare in till själva vaccinationen, dottern blir hänvisad till en stol och sätter sig, hon får ingen fråga vilken arm som skall användas, killen som utför vaccinationen har inget munskydd eller handskar utan stegar fram och hugger sprutan in i armen och trycker dit ett plåster i en robotliknande rörelse och säger klart….. även om min dotter är 14 år så är hon ett barn, hon grimaserar till och reser sig, säger till mig att det var den värsta sprutan hon varit med om, ”det svider i armen pappa, det gjorde det inte sist…” väl klara sätter vi oss och väntar som man skall.

Vi lämnar lokalen och när vi kliver ut på baksidan så står där en helt ny Mercedes AMG med ”Prosalus” skylt utanför. Det hela kändes som en vaccinationsfabrik med ett enda syfte, att roffa åt sig så mycket skattepengar det bara går… tragiskt och tråkigt. Jag är för en konkurrensutsatt vård, men att utnyttja en situation så till den grad att vårdtagarens säkerhet och välbefinnande äventyras det är att gå alldeles för långt, i båda köerna stod många 80+ som väntade på att få sin 3:e spruta och influensavaccin i kylan och rullatorerna var många, inget människovärde alls.

Hela situationen gjorde mig först förbannad och sedan ledsen, hur kan vi låta denna totala avsaknad av organisation fortgå?

Per

Så här skriver vårdföretaget om sig själva på företagets hemsida:

Om Prosalus
"Runt hörnet och i fickan" Förstklassig fysisk och digital vård i Roslagen.

Ett modernt och personligt vårdbolag i Roslagen med mycket hög kvalitetsnivå och tät bemanning.
Vi finns lättillgängliga för såväl digitala möten i vår app men har också flera mottagningar i Roslagen.

Vi har en mycket hög samlad kompetensnivå inom ett stort antal personalkategorier och kapacitet för avancerade utredningar.
Vi står under landstingsavtal och ett besök hos oss kostar som på alla andra landstingsanknutna vårdcentraler.

Källa: prosalus.se