INSÄNDARE 2022-03-03 KL. 13:00

Insändare: Vem har ansvaret när de inte lyckas med snöröjningen?

Av LE

Idag fredag 25 februari plaskade och slirade jag mig vid 10-tiden fram på gatorna i Snapptuna för att komma till Ormsta station.

Insändare: Vem har ansvaret när de inte lyckas med  snöröjningen?
KRITIK. I förra veckans Vallentuna Nya publicerades denna artikel. Foto: Vallentuna Nya/Privat

Det gick faktiskt ovanligt bra tack vare tövädret, men jag tänkte att nu har kommunens entreprenör ett osökt tillfälle att skrapa bort vattten och snöslask.

Det blir intressant att se om något skett när jag kommer hem, tänkte jag. Något förvånande var en plogförsedd traktor i farten när jag kom in på Ljungvägen. Än mer förvånad blev jag när jag såg att ekipaget tydligen skvätte ut några gruskorn här och var. När jag kom hem låg Vallentuna nya i postlådan och på sidan 10. hittade jag artikeln ”Vallentunabor kritiska till snöröjningen”.

Var det kanske det som satt fart på entreprenören, tänkte jag osökt? Reportaget ger en perfekt bild av hur det sett ut i Snapptuna denna vinter. Trottoarer oplogade och osandade, snövallar upplogade på parkeringsytor etc. UNDER ALL KRITIK!. Vem bär ansvaret? Har kommunen skrivit ett undermåligt avtal med entreprenören? Slirar entreprenören på vad denne enligt avtalet åtagit sig?” Kontrollerar kommunen hur entreprenören sköter sitt åtagande? Svar önskas.

Det har under mycket långa perioder under 2022 varit fullständigt glashalt i Snapptuna. Att tro att en kubikmeter grus räcker för halkbekämpning i Snapptuna är feltänkt. Att droppa ner några gruskorn per kvadratmeter på en oplogad vägbana är ett spel för gallerierna. Kommunen och dess entreprenör måste ha vänligheten att anpassa åtgärder efter väderförhållandena. Man kan inte snåla hur mycket som helst. Tänk rätt nästa år kära kommunansvariga och överväg att byta entreprenör. Som en känd företagsledare sa: ”Vad f-n får jag för pengarna?”

Detta hälsar en 83-åring som tycker att det är fel att ta den fyrbenta bilen till Ormsta station när det borde gå att någorlunda säkert ta sig fram till fots.

LE