INSÄNDARE 2022-06-09 KL. 15:00

(S): Tillgänglig vård på kvällar och helger

Av Socialdemokraterna i Vallentuna

(S): Tillgänglig vård på kvällar och helger
Aida Hadžialic (S) Regionråd i opposition i Region Stockholm och Jerri Bergström (S) oppositionsråd i Vallentuna. Foto: Pressbild

Socialdemokraterna går till val på att stärka vårdcentralernas kapacitet i Region Stockholm och föreslår en jouröppen mottagning i Vallentuna som har öppet på kvällar och helger.

Vården i Region Stockholm ska vara nära och tillgänglig. Du ska inte behöva åka till innerstaden eller akuten för att få vård på kvällar och helger. När husläkarjourerna lades ner av Moderaterna försvann vården på kvällar och helger från stora delar av regionen. Socialdemokraterna vill nu se en kvälls- och helgöppen vårdcentral i Vallentuna.

För många människor i stora delar av regionen är avstånden stora på kvällar och helger för att söka vård. Det bidrar till att fler drar sig för att söka vård eller helt enkelt åker till akuten i stället. Socialdemokraterna vill satsa på att föra primärvården närmare medborgarna, så att man snabbt och lätt kan söka vård för lika besvär i sitt närområde.

- Jag tycker det är politikens uppgift att se till så att det finns god tillgänglighet till en bra vård i hela regionen, det bidrar till en bättre hälsa för Vallentunaborna säger Aida Hadžialic (S) Regionråd i opposition i Region Stockholm.

- Jag är väldigt glad att vi kan gå fram med det här förslaget. Det är viktigt för Vallentunas utveckling att vi har tillgång till en god service avslutar Jerri Bergström (S) oppositionsråd i Vallentuna.