Klassisk restaurang har öppnat med nytt kök

Klassisk restaurang har öppnat med nytt kök

SAMMA TYP AV INREDNING. Akvarium och klädda stolar finns kvar, liksom menyn, när China Thai nyöppnar i Yanling Xus regi.
Foto: HEGE HELLSTRÖM

Det är nog många som undrat vad som hänt med China Thai i Vallentuna centrum. Nu är restaurangen öppen igen – med klassisk inredning men helt nyinrett kök.

Först stod det ”öppnar i juni” utanför dörren till China Thai i centrum. Sedan ”öppnar i juli”. Vad hade egentligen hänt?
– Det tog så lång tid att bli klar med köket, jättelång tid. Men nu har vi nya golv, väggar, el och inredning, säger Yanling Xu som är delägare i familjeföretaget.

Kan bli Vallentunabo
1999, och har sedan 2003 jobbat på China Thai.
Menyn är densamma, liksom inredningen i matsalen där gästerna sitter. Guldfiskar simmar än i sitt akvarium, och den lite lysande väggen med kinesiska motiv som bambu och jättepandor kan fortsätta fascinera både barn och vuxna. Men även stamgästerna är desamma. När Vallentuna Nya är på besök träffar vi på en av dem.
– Jag har kommit hit en gång i veckan i 15-20 år. Det är jämn kvalitet och lågt pris men inte så mycket nyheter i menyn, säger mannen som vill vara anonym.
Yanling Xu säger att hon är glad över sina stamgäster. Plus att hon funderar på att flytta från Upplands Väsby, där hon bor.
– Kanske flytta till Vallentuna, då är det nära.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *