KRY invigde start av samarbete med Helsa

KRY invigde start av samarbete med Helsa

INVIGNING. Lena Jonsson, verksamhetschef och Nadine Gerson Flam, regionschef i Stockholm, när banden klipptes för den nya verksamheten.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Samarbetet mellan den digitala vårdgivaren Kry och Helsa blev klart i höstas. Men i måndags var det dags att inviga det officiella samarbetet i Vallentuna.

Det var tydligt att organisationen upplevde en stor dag vid centrumpassagen i Vallentuna. Ballonger och bandklippning bidrog till festlig stämning. Förutom att regionschefen Nadine Gerson Flam fanns på plats så närvarade även Sverigechefen Erik Hjelmstedt.
– Det är en stor dag för integrationen mellan Helsa och Kry, säger Nadine Gerson Flam.
– Invigningen markerar en fortsättning på en utveckling vi har haft sedan i höstas. Jag är stolt över hur vi har hanterat covidpatienter både under vaccinationer i Centrumkyrkan och i patienters hem.

Förstärker vården
Ledningen för Kry menar att samarbetet kommer att borga för en stark vård och omsorg framöver.
– Vi kombinerar det bästa av digital och fysisk vård. Från och med nu kan patienter bli inbokade via Kryappen till mottagningen, förklarar Gerson Flam.

Verksamhetschefen Lena Jonsson klipper banden och berättar att hon varit på plats sedan december men egentligen varit inblandad i verksamheten sedan förra sommaren.
– Vi har gjort en resa och har lyckats mycket bra. Nu vill vi sätta igång diabetes- och kuratoravdelningar. De vanliga har fungerat bra men nu har vi förstärkt verksamheten ytterliggare.

Hon vill även se över möjligheten till att förstärka hemsjukvården.
– Vi har två personal för det idag, vi behöver åtminstone vara tre.

Mottagningen har dessutom anställt en sjukgymnast , en lokalkändis som har varit med när sjukgymnastik bedrevs i lokalerna förr.

Här finns Kry:s vårdcentraler i Stockholm:

Region Stockholm
Kry vårdcentral Sickla
Kry vårdcentral Gallerian
Kry vårdcentral Sibyllegatan
Kry vårdcentral Vallentuna

Helsa-vårdcentraler som ska bli Kry snart
Region Stockholm
Hornstull
Sundbyberg
Älta

Uffe Lindeborg
uffe@vallentunanya.se

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *