Majblomman vädjar om bidrag till barn

Majblomman vädjar om bidrag till barn

TÄNKER PÅ BARNEN. ”Det är barnens situation som är det viktiga för Majblomman”, säger volontärerna Anne-Marie Eklund och Lillemor Nilsson.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Barn i familjer med ont om pengar brukar kunna få bidrag till kläder, utflykter eller julklappar från den ideella organisationen Majblomman.

Men på grund av corona har föreningen inte fått in pengar, och hoppas nu på allmänhetens hjälp.

I vanliga fall kan Majblomman samla in pengar när barn säljer majblommor. Men i år gick det inte på grund av corona. Nu hoppas föreningen på hjälp från privatpersoner, så att barn i familjer med ont om pengar kan få hjälp.
– Förra året delade vi ut drygt 110 000 kronor. Vi får mellan 40 och 50 ansökningar per år, berättar Anne-Marie Eklund, sekreterare i Majblomman Vallentuna.
– Nu inför jul kommer det hela tiden ansökningar från familjer som inte har råd med det lilla extra. Det man önskar mest är kläder, det trodde vi inte men så är det, mest handlar det om kläder till tonåringar. Det kan handla om fritidsaktiviteter och julklappar, säger Anne-Marie.
För att få in pengar under corona-året har Majblomman jobbat hårt centralt. Ica-handlarna gav en donation på 20 miljoner som ska fördelas över Sverige. I Vallentuna har Rotary bidragit med 10 000 kronor.
– Vi brukar få kollekt från svenska kyrkan någon gång om året. Men att privatpersoner ger är inte så vanligt.
Det här vill Majblomman Vallentuna ändra på med sin kampanj. Nu går det att swisha pengar som går direkt till föreningen i Vallentuna, och som tack får man en virtuell majblomma.
– Barn ska kunna leva som andra barn även om det är knapert i familjen och det är ganska många som har det knapert i Vallentuna, berättar Anne-Marie.

Fotnot: Sätt gärna in en gåva till Majblomman Vallentuna på bankgiro: 6915 615 919 758

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *