Majfesten och Kulturskolans dag ställs in

Majfesten och Kulturskolans dag ställs in

HÖSTFEST. Vi har vannt oss vid publika evenemang i Vallentuna centrum. Denna bild är från Höstfesten.
Foto/Arkiv: PETER PALMQUIST

Den 30 maj skulle hela Vallentuna centrum ha sjudit av liv och rörelse, med marknad, modevisning och mängder av musik från scenen. Så blir det nu inte.

Majfesten och Kulturskolans dag ställer in sitt gemensamma arrangemang på grund av coronaviruset och myndigheternas rekommendationer.

–Det är så klart en besvikelse hos elever och personal, men vi är inte ensamma om att behöva ställa in arrangemang. I princip alla våra utåtriktade program ställs in under april-maj, säger Jerker Axelsson, chef för Kulturskolan.

I år firar Vallentuna kulturskola 65 år och flera festligheter och uppträdanden var planerade under våren med anledning av detta. Den musikalföreställning med kulturskolans äldre elever som skulle ha uppförts i maj, har nu planerats in till hösten istället.

Vallentuna kulturskola har under våren anpassat sin verksamhet. Enskilda lektioner ges fortfarande, men större grupper med mer än fem deltagare, till exempel orkester och ensemble, har ställts in. Anledningen är att den typen av undervisning samlar elever från olika skolor, och det vill man undvika, förklarar Jerker Axelsson.

Även dans och drama, där eleverna kommer från flera skolor och är väldigt nära varandra, har fått flytta till distans- och fjärrundervisning.

–Vi har fått höra mycket positivt från föräldrar och elever om att vi fortsätter med lektioner. Situationen har också skapat ett nytänk hos oss. Vi spelar in lektioner och lägger dem i vår lärplattform StudyAlong och vi har fjärrundervisning via Skype till exempel, säger Jerker Axelsson.

Majfesten den 30 maj skulle ha varit en dag för Vallentuna centrum att profilera sig. En dag med modevisning, karnevalståg och marknad.

–Vi behöver lång framförhållning och därför har vi redan nu tagit beslutet att ställa in, även om det läget skulle kunna ändras, säger Charlotte Look, Fastpartners centrumsamordnare.

Det är en tuff tid för Vallentuna centrum. Några enstaka butiker och restauranger har av olika anledningar beslutat att tillfälligt stänga.

–Våra butiker och restauranger låter hälsa att är man bara frisk och kry och vill handla eller ta en fika, så är man jättevälkommen. De är flexibla, och tillhör man en riskgrupp kan de hålla öppet både före och efter öppning och stängning, och även leverera direkt till dörren och liknande, säger Charlotte Look och tillägger:

–Vi följer utvecklingen och så fort vi får dra igång evenemang i en liknande förpackning som Majfesten, så kommer vi att göra det.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *