MEGA laddar för öppningsfest – för ungdomar och vuxna

MEGA laddar för öppningsfest – för ungdomar och vuxna

Den 14 februari öppnar den efterlängtade fritidsgården Mega i Elverkets gamla lokaler intill gymnasiet.

–Vi är verkligen superladdade över att få träffa och umgås med alla ungdomarna på ett ställe igen, säger Ung fritids enhetschef Torsten Tummen Scott. Lokalen har gjorts om helt efter våra önskemål, så det blev precis som vi och ungdomarna ville. Här finns det både stora ytor och plats att gå undan om man vill göra något lugnare. Man kan komma hit bara för att umgås och fika, men vi har också utrymmen för att spela pingis, biljard och TV-spel, och så har vi en verkstad eller ateljé om man vill skapa något kreativt.

Bara några dagar före invigningen ekar det fortfarande oroväckande tomt i huset, de nya möblerna har ännu inte dykt upp. Men bortsett från att det enda personalen kan samlas kring för fotografering är en jättelik discokula så tar man förseningen med ro

Lärde känna nya på skolorna
–När vi i vintras hörde att möblerna blivit försenade tog vi omedelbart ett beslut om att skjuta upp invigningsdatumet. Det gällde bara några veckor, och vi ville att allt skulle vara helt rätt när vi öppnar så man ser alla möjligheter på en gång. Och även om vi längtat efter att få komma igång på den nya gården så fanns det faktiskt fördelar med att vi fick vara på Hjälmstaskolan och Bällstabergskolan så länge, för där träffade vi många ungdomar som kanske aldrig skulle ha kommit till oss annars.

”Tummen” och de andra är tacksamma över samarbetet de haft med Barn- och Ungdomsförvaltningen under de månader de varit utplacerade på skolorna.
–Det samarbetet kommer fortsätta framöver! Och så måste vi tacka alla på Hjälmsta och Bällstaberg, de har ställt upp för oss på ett helt fantastiskt sätt.

Megafest på Alla hjärtans dag
Det nya namnet Mega har röstats fram av ungdomarna själva.
–Det känns helt rätt – det är det perfekta prefixet! Nu blir allt vi gör Megafester, Megatävlingar och Mega-LAN!
Självklart är också Megainvigningen på alla hjärtans dag Megastor. Redan klockan 11.00 öppnar man för allmänheten med rundvisning, mingelprat med alla inblandade och snittar och något att dricka.

Klockan 16.00 är det dags för Klubb Cosmos för de med funktionsvariation att ta över lokalen, som alltså blir först med att ha riktig fritidsverksamhet här. Från 19.00 är gården öppen för alla mellan 13 och 18 år, och sedan fortsätter festen fram tills man stänger för kvällen.
-Vi hoppas att det kommer många vuxna på dagen. De är nog nyfikna på att se hur det blivit, och här kan de prata lite med oss för att veta få vad som kommer hända, och kanske kan de träffa några ungdomar också. Men framförallt så längtar vi efter att höra vad barnen och ungdomarna kommer tycka, för det är ju de som ska trivas här. Och det tror jag till hundra procent att de kommer göra!

Dela artikeln här:

Peter Palmquist

Nyfiken Vallentunaentusiast som är lyckligast när han får berätta om vanliga människors liv. Har bott större delen av livet i Vallentuna, älskar djur (särskilt katter och skator), loppisar och är en internationellt erkänd ABBA-expert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *