Naturens och idrottens dag på Vallentuna IP ställs in

Naturens och idrottens dag på Vallentuna IP ställs in

TRADITION. Föreningarnas dag på Vallentuna IP med idrott och natur i centrum har blivit en tradition på hösten. I år ställs detta in på grund av fortsatta restriktioner gällande Corona-pandemin.
Foto/Arkiv: UFFE LINDEBORG

Coronaläget: Kommunanställda fortsätter jobba hemifrån i höst – fortsätt hålla avstånd

Mitten av augusti och dags för nystart, eller? Efter en sommar med semester och ledighet innebär höstterminen med jobb och skolstart en nystart för många.

Hösten brukar vara en chans att ta nya tag och blicka framåt. Men efter denna coronavår och en annorlunda, avvaktande sommar, blir nog inte nystarten så påtaglig som många av oss önskat.

Budskapet från Folkhälsomyndigheten är nästan samma som tidigare: Fortsätt att hålla avstånd och arbeta hemifrån om det är möjligt, för att undvika trängsel när de som inte kan jobba hemifrån, inom exempelvis vård och omsorg, åker till sina jobb.

– Ja, det är jobba hemma som gäller även framöver för de kommunanställda som kan det. Vi följer de rekommendationer vi får från Folkhälsomyndigheten och när det handlar om gränsdragningar, då är det försiktighetsprincipen som gäller, säger Henrik Kelfve, kommunikationschef på Vallentuna kommun.

Det är ännu bara mitten av augusti, och exakt hur höstens aktiviteter kommer att te sig i kommunen, är ännu inte helt klart.

Men klart är att Naturens och idrottens dag som varje år genomförs på Vallentuna Idrottsplats i augusti är inställd. Kommunen skriver på sin hemsida: ”Vår målsättning har varit att vi skulle kunna genomföra evenemanget även år 2020, men har på grund av rådande läge beslutat att ställa in årets evenemang. Vi får ta nya tag till sommaren 2021!”

När det gäller Kulturskolans verksamhet säger kulturskolechef Jerker Axelsson:
– Den förhoppning jag hade i våras om att i höst blir det som vanligt, då kommer vi kunna ha konserter och shower som vi brukar, så blir det nog inte.

Just nu väntar Kulturskolan på tydliga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om vad som gäller i höst. Som det ser ut är det till exempel fortfarande max 50 personer som kan samlas, vilket gör att föreställningar med flera hundra i publiken, troligen inte kan genomföras.

– Det är egentligen samma läge som i våras, vad gäller föreställningar. Men vi har ännu inte tagit beslut om hur vi gör med vår programverksamhet. Precis som i våras kommer våra barngrupper kunna vara mer igång än vuxenverksamheten. I maj gjorde vi försök med live streaming och det får vi titta på igen och se vad vi kan göra, säger Jerker Axelsson.
Och om det blir några aktiviteter i Vallentuna centrum i höst är oklart.
–Så fort vi kan och har möjlighet, så fort restriktionerna lättar, kommer vi att anordna evenemang och aktiviteter. Vi är glada att torghandeln är igång och den som står där nu ska fortsätta att stå där året ut och sälja frukt och grönt. Övriga kollegor ska också komma tillbaka och stå där ungefär varannan vecka och sälja korvar, skinka, godis med mera, säger Fastpartners centrumsamordnare Charlotte Look.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *