NYHETER 2023-05-04 KL. 08:30

Ingen mer gyros i centrum

Av Joakim Lindeborg

Ingen mer gyros i centrum
TOMT. Här stod förut den grekiska food-trucken. Nu ekar grusplätten tom. Foto: Joakim Lindeborg

Enligt uppgift blir det ingen mer grekisk snabbmat i Vallentuna centrum i år. Bland annat har det förekommit klagomål från grannar och näringsidkare i närområdet kring stark lukt av matos som kan ha bidragit till beslutet.

Vallentuna Nya har sökt men inte nått fram till ägarna av den grekiska fastfood-trucken som inte längre finns placerad utanför Systembolaget i Vallentuna centrum. En anonym källa med insyn kunde däremot berätta att det inte blir något mer snabbkäk intill den stora parkeringen i centrums nordligaste del.

Ser över lämpligheten
Bland annat ska matos och brist på vatten till trucken bidragit till att det blivit svårt att driva en restaurang på det temporära viset. Kristofer Uddén är Mark- och exploateringschef i kommunen och kommenterar ärendet så här:

– Vi utreder just nu lämpligheten att driva restaurang där. Det stämmer att det kommit in en del klagomål på bland annat lukt av matos och annat som gör att vi ser över detta.
I dagsläget är det inte klart om det kommer en ny aktör på samma plats eller om platsen kan användas till annat.

– Det är aktören som drivit restaurangen som själva valt att säga upp avtalet, och innan vi tittar på ansökningar från någon annan att bedriva verksamhet där måste vi först titta på lämpligheten, säger Kristofer Uddén.

Det finns andra foodtrucks i närheten som enligt Kristofer inte har annonserat några förändringar till i år, bland annat den som står på norra sidan om parkeringen som serverar thaimat.


UTESERVERINGEN. Så här såg det ut fram till början av 2020 när uteserveringen revs. Foto: Roffe Andersson


Tidigare på samma plats som den grekiska foodtrucken stått var det en uteservering. Denna revs i början av 2020 och då var reaktionerna bland handlarna i närheten positiva. Man pratade bland annat om att uteserveringen snarare skrämde bort kunder än välkomnade de till centrum.

Frågan kvarstår vad som blir på platsen framöver.

Joakim Lindeborg
jocke@vallentunanya.se