NYHETER 2023-03-02 KL. 08:55

Inget Señor Bob i nya ”Kuben”

Av Daniel Bergholm

Inget Señor Bob i nya ”Kuben”
LÄGGER NER Senior Bob stänger sin restaurang i Vallentuna centrum. Foto: Roffe Andersson

I april 2021 slog matkedjan Señor Bob upp portarna i Torghuset med fokus på mexikansk mat med bland annat burritos och pokébowls. Nu meddelar kedjan att de stänger igen restaurangen i Vallentuna centrum.

– Det har varit för låg omsättning, skriver Señor Bob i ett mejlutskick.

Det fortsätter att ske stora förändringar i centrala Vallentuna. För en vecka sedan skrev vi om att Pressbyrån och Kulturhuscaféet försvinner från Vallentuna centrum efter att de haft det tungt med försäljningen under lång tid. Samtidigt har det tillkommit flera restauranger där både tunnbrödsrullehaket Prestogrillen och sushistället Itamae Izakaya nyligen öppnat.

Men nu väljer ännu en restaurang att stänga igen. Våren 2021 öppnade Señor Bob i centrala Vallentuna med fokus på mexikansk mat. Under delar av vintern 2022-2023 har restaurangen haft stängt utan att meddela vad som sker. Nu meddelar kedjan att de har beslutat sig för att inte fortsätta sin restaurangverksamhet i kommunen. Samtidigt kommer Señor Bob fortsätta med sina restauranger i Stockholm och på Lidingö.

– Det gäller endast i Vallentuna, det har varit för låg omsättning, tyvärr. Men resterande restauranger är i full verksamhet, skriver Señor Bob.

Enligt fastighetsägaren Fast Partner pågår just nu förhandlingar med Señor Bob.

– De har meddelat oss att de vill säga upp avtalet och nu har de sin uppsägningstid. För bådas del handlar det nu om att avsluta avtalet på ett så bra sätt som möjligt, säger Henrik Jacobsson på Fast Partner.

Vallentuna Nya erfar att det sedan tidigare fanns planer på att Señor Bob skulle ta över den nya restaurangen som tillkommer längst ner i det kommande nybygget av flervåningshuset Kuben som ska byggas i Vallentuna centrum. Där har Fast Partner inte fått något slutgiltigt besked än.

– Har det gått dåligt för Señor Bob på det ställe de är på nu har jag svårt att se att de skulle betala hyran som gäller i det nya huset Kuben, då den kommer vara nyproducerad och ligga på markplan. Men de har inte meddelat något än, säger Henrik Jacobsson.

Vad händer med lokalen framöver, ny restaurangkedja?
– Det är ett bra läge för en restaurang. Den syns väldigt bra om man gör det rätt och ligger mitt på torget. Men samtidigt ligger den en våning upp från markplan och leveransmässigt har lokalen inte den bästa tillgängligheten. Men det återstår att se.

Enligt uppgifter på sociala medier har förbipasserande i Vallentuna Centrum redan sett att möbler och annat burits ut ur lokalen, så den sista serveringen är nog redan gjord.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se