NYHETER 2024-09-12 KL. 09:52

Tack och hej - vilken jäkla grej!

Av Uffe Lindeborg

Efter år av insamlande till Radiohjälpen till förmån för ”Världens barn” kan delokala hjältarna på Lovisedalsskolan summera att de fått in över en halv miljon kronor med sin uppskattadelunch. Det har blivit lite av en tradition i Vallentuna att käka lunch på skolan en söndag i september.

Tack och hej - vilken jäkla grej!

Nu när chefskocken Robert Heribertsson slutar är det risk att arrangemanget med välgörenhetslunch upphör, om inte någon annan eldsjäl vill ta vid och fortsätta. Robert har börjat ett nytt jobb på Friends Arena och det är han som har varit navet kring allt som åstadkommits. Men han är noga med att poängtera att det inte hade fungerat utan all hjälp han fått.

– Stor eloge till alla som hjälpt och er på tidningen. Vi har landat idag på cirka 65 000 vilket innebär att vi samlat in 525 000 kronor på dessa år, säger Robert.

Flertal underhållare

Christian Lange, som bland annat marknadsfört evenemanget varje år på sociala medier är nöjd med vad de har åstadkommit:

– Vi har sålt över 1 200 hamburgerbröd under den här perioden och vi hamnar säkert på uppemot 1 400 innan allt är klart, säger han medan servering av hamburgare pågår för fullt under den sista dagen.

UNDERHÅLLNING. "Wild horses" var ett uppskattat inslag i arrangemanget. Foto: Uffe Lindeborg

I år var det riktigt varmt väder så väldigt många ställde bilen och passade på att promenera till skolan. Och väl på plats fick de uppleva flera olika musikuppträdanden från lärare och elever samt duon ”Wild horses” och trendiga lokalstjärnorna i bandet J1.

Tillbakablickar

Robert summerar kort upplevelsen att ha arrangerat insamlingen till Radiohjälpen under åtta års tid:

– Det som har förvånat mig mest är nog att det hela tiden kommer så himla mycket folk. Vilka hjältar som bor i Vallentuna och glädjen hos alla, knappt inget gnäll.

Vad kommer du att sakna mest när du slutat jobba på Lovisedalsskolan?

– Helt klart kontakten med barn och vårdnadshavare som varit otrolig. Men också alla utmaningar som skolans värld står inför, och att då varit en del av utveckling av upphandlingar och Vallentuna matmarknad.

STORT INTRESSE. Det ser inte ut att vara så mycket folk på den här bilden, men sett över hela dagen så är det många som vallfärdar till lunchen. Foto: Uffe Lindeborg

Christian Lange sammanfattar det som många av volontärerna under de åtta åren förmodligen känner:

– En liten klunga med vänner och barn som förändrar hela värden för andra barn som inte har det så bra, och varje gång vi träffas så är det den roligaste och mest givande dagen på året.

– Jag kommer försöka få ihop det som krävs för att fortsätta 2025 men just nu ser det inte ut som vi kan det.

REKLAMPELARE. Förr användes så kallade sandwichgubbar, med plakat fram och bak, för att sprida lokal reklam. Men Emil kör den moderna stilen, en sparkcykel med vimpel. Foto: Uffe Lindeborg