Nytt förslag för att rädda Träffpunkten

Nytt förslag för att rädda Träffpunkten

SPELSTUND. Besökare på Träffpunkten som spelar bingo.
Foto/arkiv: PETER PALMQUIST

Vill driva verksamheten genom föreningar och bilda råd

En arbetsgrupp för ett föreningsråd har gett kommunstyrelsen i Vallentuna ett förslag som går ut på att låta driva Träffpunkten som förening.

Förslaget är undertecknat av Vallentunaprofilen Carl Axel Olsson och Sonja Hall från anhörigföreningen. Den förstnämnda var den som tidigare sålde lokalerna på Allévägen till kommunen.

Sedan i somras har flytt av Träffpunkten till andra sidan järnvägen varit en het potatis. Många äldre ser inte poängen med att samverka med ungdomsgården Mega och att flytta till andra lokaler längre bort.
När det nu lagts ett förslag att flytta över administrationen för verksamheten från Socialförvaltningen till Fritidsförvaltningen så passar några äldre personer på att föreslå ett annat koncept för driften till politikerna i kommunstyrelsen. En av initiativtagarna till detta är Carl Axel Olsson.
– Det har ju inte hänt någonting i den här frågan på länge så därför tycker vi att det är dags att komma med ett förslag.

Eftersom kommunen föreslår ny ansvarig för driften så hoppas representanter för besökarna på Träffpunkten på en ny möjlighet till förhandlingar.
– Vi vill få möjlighet att diskutera detta, därför har vi ställt frågan om föreningsdrift till kommunstyrelsen. Det finns en bra bärighet i detta förslag, som skulle vara bra både för oss pensionärer och för kommunen.

När det i somras läckte ut att det fanns planer på att flytta Träffpunkten samlades många till en manifestation på Tuna torg. Det ledde till att politikerna backade i frågan och ville starta en dialog om verksamheten.
– Först fanns inget intresse från oss om att driva verksamheten i föreningsform. Men sedan förslaget om att fritidsförvaltningen ska ta över administrationen blev det en annan sak.

– Alla föreningar som är inblandade i Träffpunkten står bakom det nya förslaget till kommunstyrelsen. Sedan får vi reda ut frågan om ekonomi.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *