Nytt rekord – 86 000 till Världens barn

Nytt rekord – 86 000 till Världens barn

PROPPFULLT. Köerna växte hela tiden både framför grillen och längs vägen.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Välgörenhetslunchen på Lovisedalsskolan blir allt mer populär bland Vallentunabor

Köerna ringlade långa utanför Lovisedalsskolan i lördags, där hamburgare och vegetariska quesadillas serverades till förmån för Världens barn.

Det var femte året som skolan med kökschef Robert Heribertsson i spetsen bjöd in till välgörenhetslunch, och det blev succé även i år. Till och med rekord med mer än 1100 sålda burgare och 86529 kronor som gick direkt till Radiohjälpens insamling Världens barn. Det är 3000 kronor mer än det tidiga rekordet 2019.

–Det känns väldigt bra, fantastiskt roligt! Vi hade fullt på gående- och cykelsidan och på bilsidan hela tiden. Vi fick inte andas något, utan det vara bara att köra. Man kan inte förstå hur pressat det är att bara stå och grilla i 3,5 timmar, men så här i efterhand är det värt det. Vi är väldigt tacksamma över alla som kom, säger Robert Heribertsson.

FULLT UPP. Viktor Strigell hade fullt upp med att leverera hamburgare och nyttig information till bilarna.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Dagen började redan klockan sju på morgonen, då Lasse Persson från ”Ring så spelar vi” kom till Lovisedalsskolan och sände radio direkt från köket. Lucas Olsson Forsström och Viktor Strigell som går i sjuan, är två elever som var med i radioprogrammet.

–Det är jättekul att engagera sig i det här. Jag har varit med i alla år, sa Viktor Strigell när Vallentuna Nya hann växla några ord med honom samtidigt som han var i full gång med att lämna över hamburgare till dem som kom i bil.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Vegetariskt lockade
Mamma Emma med dottern Ellen som går i tvåan i Lovisedalsskolan och dottern Tilde i vagn, var några av alla dem som kom gåendes för att handla lunch.

–Det här är ett fantastiskt initiativ och ett smidigt sätt att få lunch för ett bra ändamål. Vi bor en promenad bort så vi passade på att gå hit, sa Emma.

Lisbeth Näslund som haft både barn och barnbarn på skolan, var här i år liksom alla tidigare år.

–Det här är underbart, fantastiskt bra, sa hon.

Robert Heribertsson berättar att en del som såg kön under dagen och bestämde sig för att komma tillbaka lite senare, tyvärr blev utan lunch.
–Det var ingen idé att vänta ut kön för det var kö hela tiden från 10.45 tills vi serverade sista burgaren vid 14.30. Trots att det var fullt med folk, upplevde jag att det var bra stämning. Vi sålde också mer vegetariskt än tidigare år.

Nya äventyr nästa år
Hur välgörenhetslunchen kommer att se ut nästa år, återstår att se. Om det blir inomhus eller utomhus, hamburgare, eller kanske brunch-buffé som de första åren.

–Vi har olika tankar och idéer och ska sätta oss redan nu och se om vi vill göra något mer och tänka igenom allt. Vi vill inte utmana för mycket, men ser oss ändå om efter nya äventyr, säger Robert Heribertsson.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *