Ralf satsar på smittsam rocklåt i årets Mello

Ralf satsar på smittsam rocklåt i årets Mello

DRAG I RUTAN. Ralf Gyllenhammar utlovar hederlig hårdrock – ingen ballad under Mellon.
Foto: Ted Lindén / Bullsize

Gyllenhammar: ”Det är dubbla bastrummor, diskanter och gitarrer – total hårdrock”

Med en smittsam hårdrockslåt hoppas Vallentunabon Ralf Gyllenhammar på mellofinal med sitt band Mustasch.

För andra gången deltar hårdrockaren och Vallentunabon Ralf Gyllenhammar i Melodifestivalen. Med låten ”Contagious”, som betyder smittsam, hoppas han gå vidare. Och trots att årets melodifestival spelas in utan publik, tror han på stort intresse hemma framför TV-apparaterna.
– Jag har ju hört vänner och grannar, hur de planerade redan i december: Vi får vara åtta personer, om vi går till Stor-Pers garage då kan vi ringa den andra familjen som sitter där borta. Alla vill göra något och nu är det mellofest, säger Ralf Gyllenhammar.

År 2013 var han med som soloartist med en brinnande flygel och låten ”Bed on fire”. Med den gick han till final och slutade på en sjundeplats. I år skickade han och bandet ”Mustasch” in sin låt och kom med.
– Vi kände att vi hade en så bra låt och vi kan inte spela den någonstans, så vi skickade in den till mello. Det är dubbla bastrummor, diskanter och gitarrer, ingen hårdrocksballad direkt, utan total hårdrock.

Tror på andra chansen
Låten heter ”Contagious”, smittsam, hur kommer det sig?
– Den har en jävligt smittsam refräng, så det namnet fick det bli. When you’re smiling it’s contagious. Det är glädjen man smittas av. Det är en positiv låt.

Mustasch tävlar i deltävling 3 den 20 februari. Charlotte Perrelli är en av dem som är med i samma deltävling.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror att vi går vidare till andra chansen, men har ingen aning. Jag vill gå vidare. Chansen är 50/50 men det är många stora som vi konkurrerar med, Eric Saade, Danny Saucedo, Arvingarna och väldigt många idolvinnare.

– Och nu kommer alla sitta inne och rösta och mellon kommer få rekordtittarsiffror.
Vad är det som är så speciellt med Melodifestivalen?
– Det är underhållning. Jag är född underhållare och framför allt en ordekvilibrist. Jag älskar underhållning och detta är underhållning en masse. Alla tittar. Alla berörs och ingen är likgiltig inför mellon.
– Om man är på fest och det är mello säger folk antingen, det är mello, kolla vad kul, eller nej, du är inte klok. Den lämnar ingen oberörd.

Varför heter ni Mustasch?
– Det var när jag bodde i Göteborg med en polare, första gitarristen i bandet, vi var bakis och plockade ihop vinylskivorna med all hårdrock vi lyssnat på. Då såg vi, vilka jävla mustascher de har, ska vi inte heta Mustasch? Vilket bra namn sa folk, och sen var det för sent att ändra på.

När var det här?
– Vi minns inte om det var på nyåret 1998 eller 1999, men i år har vi 20-års jubileum. Det är 20 år sen vi släppte första skivan och det firar vi med att släppa en skiva efter mellon och en i höst. Det blir jubileumsfest med part 1 och part 2.

Det är tuffa tider för många artister nu under pandemin. Hur har det varit för dig?
– Det är kämpigt när man är van vid att dra in stålar via livespelningar. Det har gått med en näsborre ovanför vattenytan, med hjälp av livespelningar i trädgårdar. Jag har åkt ut med gitarren och tjötat lite. Min fru är läkarsekreterare, så hon har jobb. Jag har mest hållit mig hemma. Har inte varit i stan på mer än ett halvår. När jag går ut har jag ett munskydd i fickan, ifall det blir för trångt. Men vi har klarat oss hittills.

Har du en studio hemma hos dig i Vallentuna?
– Nej, bara ett litet krypin. Men jag har ett ställe i Okvista industriområde där jag kan spela och vråla bäst jag vill. Och jag kan sitta vid flygeln här hemma och lira på dagarna.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *