REPORTAGE 2024-04-18 KL. 11:00

Allékören ger vårkonsert i kärlekens tecken

Av Anneli Leijel

Det är april och vårkänslor i luften. Vad kan väl passa bättre då än en konsert med kärlekstema? På lördag den 20 april bjuder Allékören in till konsert i Kulturrummet i Vallentuna kulturhus.

Allékören ger vårkonsert i kärlekens tecken
SAMLAD KÖR. Allékören inför genrepet till vårkonserten som har kärlek som tema. Foto: Roffe Andersson

– Songs of love är temat för konserten. Den innehåller en story om ett kärlekspar som gestaltas av ungdomarna Love och Sandra. Vi tyckte det var lite kul att han heter Love också, säger Hélène Eidsheim Westlund som är körledare.

Vallentuna Nya besöker körövningen en och en halv vecka före konserten. Det är genrep tillsammans med musikerna som ska vara med på konserten. Love och Sandra är också med.

– På lördag är teknikerna med också, de som ska sköta ljud och ljus, micka upp kören ordentligt och så har vi ett bildspel som kommer att rulla i bakgrunden, berättar Hélène.

Jazzkonsert i höst

Allékören, som är en kör för vuxna i Vallentuna med blandad repertoar, har funnits sedan 2016. Den första tiden övade de på Allévägen, därav namnet. Körledaren Hélène Eidsheim Westlund hade själv sjungit i kör i 20 års tid, innan hon beslöt sig för att starta en egen kör.

– Jag tycker det är roligt med olika stilar, så jag tänkte att jag kör i gång en egen kör, så får jag sjunga det jag vill. Ett tag hade jag en kör i Rimbo också, men det blev för mycket med två körer. Några som var med då är med i den här kören nu, säger Hélène som till vardags jobbar på en förskola.

– Vi är ett väldigt sammansvetsat gäng som har roligt ihop. Det är en stor social bit i körsång också.

Foto: Roffe Andersson

Tradition

Varje år i december har Allékören en julkonsert och till våren en större konsert med ett tema. De har bland annat haft rockkonsert och en jazzkonsert på Vallentuna teater.

– Den här hösten blir det också en jazzkonsert, avslöjar Hélène.

Men först är siktet inställt på konserten den 20 april med kärlekssånger som tema och en mix av R&B, pop, soul och disco.

– Det blir en blandning av 60-, 70- och 80-talslåtar, med tonvikt på 70-talet. Till exempel Boogie nights, Somebody to love med Queen och artisten Donna Summer, berättar Hélène.

Konserten ges i samarbete med Vallentuna kommun. Via evenemangskalendern på vallentuna.se finns en länk till sidan som säljer biljetter till Songs of love.