REPORTAGE 2022-06-30 KL. 11:00

Det lär bli rusning till magasinet i Ösby

Av Daniel Bergholm

Det lär bli rusning till magasinet i Ösby
ARTISTER: Petter Bergander har bjudit in LaGaylia Frazier och Louise Hoffsten att uppträda tillsammans med honom och hans band "Petter Bergander Trio" när det vankas Sommarjazz i Ösby. Foto: Daniel Bergholm

I slutet på juli kommer det bli ”Sommarjazz i Ösby”. Under två kvällar kommer först LaGaylia Frazier den 21 juli och sedan Louise Hoffsten den 28 juli att gästa Ösby magasin och tillsammans med Petter Bergander stå för musikunderhållning.

– Det kommer bli två helkvällar, säger Petter Bergander.

Idén kommer ifrån att grannarna Petter Bergander och Björn Furugren Beselin bestämde sig för att ordna något lokalt och samtidigt göra det till ett event. Genom Petters långa bakgrund i musikens värld och Björns lokala odlingsintresse, har de nu hittat ett sätt att matcha ihop bägge delarna.

– Tanken är att vi ska bjuda på en trerättersmeny och några timmars spelning med folkkära artister. En viktig detalj är att all mat ska vara närproducerad, säger han och fortsätter:

– Vi har länge diskuterat att det vore kul att få göra något där man bor. Den tanken har jag haft i flera år och när vi bestämde oss i februari, kände vi att det verkligen var dags, säger han.


START: Inne på Magasinet i Ösby kommer han tillsammans med Björn Furugren Beselin att hålla i två eventkvällar i slutet på juli som förhoppningsvis blir starten på en jazztradition. Foto: Daniel Bergholm


Försäljningen igång
Kontakten med de folkkära artisterna LaGaylia Frazier och Louise Hoffsten har han byggt upp genom år av gemensamt turnerande där de lärt känna varandra väl.

Redan nu har de börjat sälja biljetter och Petter har siktet inställt på att Magasinet kommer sälja slut på sina 100 platser per kväll.

– Det har redan sålts en del biljetter. Vi tror verkligen att det kommer bli ett kul tillfälle för publiken, att få se en så intim spelning på ett sådant här annorlunda ställe, säger han.

Tanken för Petter och Björn är inte att det ska stanna vid två helkvällar i juli utan förhoppningen är att detta kan bli starten på en tradition med jazz i Ösby, varje sommar och kanske även varje vecka.

– Vi vill utveckla det här konceptet och göra det vid fler tillfällen. I slutändan kanske det kan bli en gång i veckan. Att folk till slut säger: “ska vi kolla om det händer nått vid Magasinet? Sommarjazz i Ösby brukar ju vara på torsdagar” Hamnar vi där vore det otroligt häftigt, säger han avslutningsvis.

Text och Foto: Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se