REPORTAGE 2023-09-14 KL. 08:37

Lönsamhet i fokus när Vallentuna Näringslivsdag får nytt format

Av Jessica Jäger

Lönsamhet i fokus när Vallentuna Näringslivsdag får nytt format
INSPIRATÖR. Markus Brattfeldt är duktig på att koka ned det viktiga till tydligt budskap. Foto: Pressbild

– Skulle du vilja att ditt företag går bra även om det blir tuffare ekonomiska tider? Då tycker jag att du ska dyka upp på näringslivsdagen i Vallentuna den 21 september, säger Lindholmenbon Markus Brattfeldt, som avslutningstalar på evenemanget.

Under flera av företagarluncherna i kommunen har det låtit: ”Att träffas är ju trevligt och så, men när ska vi komma till det som är viktigt? Som vi väl alla är här för? Bottom line!”. För många verksamheter är det en högst väsentlig fråga efter pandemin och effekterna av krig i Europa, inflation, den i omgångar avstängda Roslagsbanan och höga räntor.

Positiva resultat, lönsamhet och andhämtning står därmed högt på önskelistan hos många företagare. Så när det helt nya formatet för näringslivsdagen tog form blev det med de behoven som utgångspunkt. Det blir en dag då företagsledare och eventuella anställda kan släppa ner axlarna en stund och bara ta emot och mötas.

"Hög tillgång på billiga pengar"

På scenen står erfarna föreläsare, med Vallentunakoppling, som lyfter lönsamhet, försäljning och hur företagen bäst navigerar i osäkra tider.

Markus Brattfeldt driver Ägarskolan, ett utbildningsföretag som har olika program för företagsägare. På frågan om varför hans föreläsning är relevant just nu svarar han:

– Det har aldrig varit viktigare att värna om företagets lönsamhet för att överleva, och även vinna, i detta nya ekonomiska klimat.

– I en tid där ständig tillväxt och ekonomiska stimulanser blivit det normala har världen glömt vad som skapar ett välmående samhälle och näringsliv. Entreprenörstrenden har spridits och frodats tack vare att vi haft hög tillgång på billiga pengar. Under föreläsningen visar jag varför lönsamt företagande är det som står kvar när världen förändras och räntorna istället vänder uppåt, fortsätter han.

Känd från TV

Markus Brattfeldt har under de senaste tolv åren inspirerat och väglett tusentals företagare, både personligen och som föreläsare. Han är ofta anlitad som rådgivare till företag som vill öka sin lönsamhet och har även medverkat i TV-program som TV4:s ”The Apprentice Sverige”.

Under föreläsningen i Vallentuna utlovar han tre konkreta strategier för hur företagsledarna i kommunen kan behålla och öka lönsamheten. Därtill avslöjar han att de företagare som närvarar under dagen är med i en utlottning av en fri företagsvärdering till ett värde av 25 000 kr.

Förhoppningen med Vallentuna Näringslivsdag 2023 är att det blir en dag där relationer skapas och inspiration, idéutbyte och samtal leder till nya verksamhetsresultat.

Jessica Jäger

jessica@jessicajager.se