REPORTAGE 2023-09-21 KL. 08:26

Padel och gemenskap i Stängselboda

Av Uffe Lindeborg

Padel och gemenskap i Stängselboda
SPLSUGNA. Både Björn, 70 år, och Indra, 7 år, var spelsugna. De var äldst respektive yngst under söndagens seriespel. Foto: Uffe Lindeborg

Om man funderar över var man kan hitta flest sportande personer med racket i hand på söndagar är troligtvis det enklaste svaret att kolla hos Vallentuna Padel i Stängselboda.

Padelspelarnas favorithall har verkligen lyckats med att locka spelare till sitt seriespel. Men de har även andra aktiviteter som olika typer av tävlingar, Americano, lunch- och frukostpadel, vinnarbana, AW-padel, familjebana och mycket mer. Eftersom instruktörerna är högt uppskattade av besökarna har de lyckats attrahera både killar och tjejer samt spelare i olika åldrar.

– Vi har seriespel för både tjejer och killar, säger hallchefen Niclas Berglund. Och tjejer som vill spela med killar är välkomna att göra det.

Just mixen av spelmöjligheter, den vänliga personalen samt de generösa faciliteterna har fått flera att spela padel i Vallentuna. Det finns givetvis andra anläggningar i kommunen och några kan konkurrera med prissättning då de antingen har få banor, är utebanor eller har minimalt med personal. Men på Vallentuna Padel måste man inte ens spela för att trivas, här finns utmärkta konferens- eller föreläsningsutrymmen.

När Vallentuna Nya hälsar på tittar seriespelets äldsta och yngsta spelare in samtidigt. Båda var lika glada över att de snart skulle spela. Indra Abel, 7 år, var glasklar med varför det är kul med padel.

– Det är roligt att slå med racket, säger hon.

Seriens äldsta spelare, Björn Albhin, 70 år, spelar flera gånger i veckan på olika anläggningar.

– Ja, jag spelar 3-4 gånger i veckan på olika platser, men helst spelar jag här på Vallentuna Padel.

Uffe Lindeborg

uffe@vallentunanya.se