REPORTAGE 2023-10-12 KL. 10:20

Satsning på cateringverksamhet

Av Daniel Bergholm

Tidigare har Liisi Guilotte drivit bland annat Café Form i Kulturhuset och restaurangen på Vallentuna golfklubb tillsammans med Maria Mutzell.

Satsning på cateringverksamhet
EGENSTARTAT. Liisi Guilotte har sedan en månad tillbaka tagit över Vinas Pizzerias tidigare lokal på Vargmötesvägen. Foto: Roffe Andersson

Nu har hon startat upp på egen hand med fokus på catering och lunchlådor.

– Jag kände att jag inte ville göra något annat än att laga mat, det är det här jag brinner för och älskar, säger hon.

Gamla pizzerian

Sedan en månad tillbaka har hon dragit igång verksamheten. Nu håller Liisi Guilotte till på Vargmötesvägen i Vallentuna, där hon tagit över samma lokal som tidigare tillhörde Vinas Pizzeria innan de flyttade till Tallhammarsvägen.

Men det beslutet har också inneburit en intensiv september-månad.

– Det är en gammal pizzeria, med allt vad det innebär. Nu är snart renoveringen färdig, men det har blivit mycket städning, målning och omorganisation. Jag har fått in en ny ugn och uttökat arbetsytan, men jag skyndar långsamt, säger Liisi Guilotte.

Tanken är, utöver att få in dagliga beställningar på lunchlådor, att satsa stort på cateringverksamheten. För att hinna med har hon tagit beslutet att bara ta emot beställningar inom kommunen, då hon gör matlagningsprocessen från grunden.

Bred målgrupp

Första cateringleveransen var den 15 september och nyligen stod hon och stekte 300 pannkakor för ett barnevent. Siktet är inställt på allt ifrån födelsedagskalas, idrottslag och företagsevenemang.

– Den enda gränsen jag satt är max 200 personer. Men i övrigt ser jag fram emot utmaningarna och att få göra lite allt möjligt, säger Liisi Guilotte och fortsätter.

– Och det kan verkligen vara allt... Nyligen fick jag in en beställning på en tårta till en möhippa, men tyvärr kan jag inte visa den bilden, säger hon och skrattar.

Vad ser du för utmaningar?

– Även om jag testat catering tidigare, så blir det till stor del en ny erfarenhet. Hittills har jag brottats med mängden - hur mycket ska det vara per person. Exempelvis idrottslag äter ju ganska mycket.

Nästa steg är att snart få upp sin nya hemsida. Liisi Guilotte ser med tillförsikt fram emot att få igång verksamheten ordentligt.

I företagsnamnet står det både café och catering, men café-planerna är än så länge skjutet på till framtiden.

– På sikt är tanken att jag ska kunna få igång ett café här också. Men när det blir aktuellt vågar jag inte svara på än, säger hon.