Så stänger vi ned i Vallentuna

Så stänger vi ned i Vallentuna

STÄNGT FLAGGSKEPP. Biblioteket i Kulturhuset i Vallentuna centrum brukar dra mycket folk. Nu är det stängt fram till 24 januari.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Biblioteket och idrottshallarna nedstängda – distansundervisning på kulturskolan

Fram till den 24 januari är alla kommunala motions- och idrottsanläggningar stängda för verksamhet i Vallentuna. Det gäller alla åldrar. Enda undantaget är Vallentuna IP som är öppen för spontanidrott.

–Till exempel går det att springa i spåret på Vallentuna IP, men det får inte förekomma någon organiserad lagträning där. När det gäller elitidrotten fortsätter den i viss mån, säger Jerker Axelsson, kulturskolechef i Vallentuna och i mellandagarna tillförordnad chef för kultur- och fritidsförvaltningarna.

Fritidsgårdarna håller stängt inomhus, men är igång utomhus och digitalt. För den som längtar efter att åka skridskor är tyvärr ”Allmänhetens åkning” stängd i ishallarna fram till 31 januari.
Vallentuna kommun ingår i Samverkan Stockholmsregionen, SSR, som i samråd med Smittskydd Stockholm har beslutat om en inriktning som gäller för alla kommuner i hela regionen.

Restriktionerna som införs på grund av pandemin drabbar även kulturområdet. Alla bibliotek är helt stängda. De som har låneböcker hemma behöver inte oroa sig – alla lån förlängs automatiskt till och med den 10 februari.

INNAN CORONAN. Kulturskolan uppträdde förra året med sin Fröshow, innan pandemin slog till.
Foto/Arkiv: ANNELI LEIJEL

Kulturhuset håller också stängt, så när som på kommunens kontaktcenter som har begränsade öppettider.
Kulturskolans verksamhet ställer nu om och går helt över till digital undervisning. Under höstterminen har elever till och med årskurs nio som spelat ett instrument kunnat fortsätta ha lektion som vanligt, men nu ska alltså all undervisning bedrivas på distans.
–Kulturskolan börjar 14 januari och fram till 24 januari sker all undervisning på distans, där detta är möjligt. I de fall vi bedömer att det inte går att genomföra lektionerna så ställs de in, säger Jerker Axelsson.

Gymnasiet har övergått till distansundervisning och fortsätter med det till den 24 januari.
Veckan före jul rekommenderades även högstadierna i region Stockholm att gå över till distansundervisning. I skrivande stund tyder allt på att eleverna kommer att kunna gå tillbaka till skolan med undervisning på plats när vårterminen börjar.
–Smittskydd Stockholm har i nuläget inga planer på att utfärda en rekommendation om fortsatt distansundervisning för högstadiet, sa Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i region Stockholm i början av veckan.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *