Säkrare fredagsmys i coronatider

Säkrare fredagsmys i coronatider

SÄKER MYSLEVERANS. I Vallentuna finns det många leverantörer som har någon form av coronaanpassad service.
Foto: SFIO CRACHO

Många möjligheter för hungriga Vallentunabor

Förutom att handla hem mat från butiker eller få en matkasse med recept levererad går det också att gynna lokala restauranger. Vallentuna Nya tipsar om ställen med hemleverans, eller där det går att hämta mat.

För den som bor centralt i Vallentuna kommun går det ofta lätt att få hem mat från restauranger. Det finns ett gäng, som Vallento och Phuket Thai och Pizzerior, som kör ut via Foodora. Vinas pizzeria kör ut mat till Vallentuna och Lindholmen. Bores kör ut mat inom en sträcka på 6,5 kilometer. Däremot kör inte leveransföretagen Uber Eats eller Wolt ut i Vallentuna.

Gästgiveriet erbjuder gratis hemkörning i hela Vallentuna.
– Vi har kört till Kårsta en gång och det går jättebra att beställa om man bor där. Vi bjuder på dricka och sallad om man vill ha det. Det är ju coronatider så vi måste köra ut mat. Nu har vi börjat få beställningar igen men många vet inte om det här, särskilt äldre, säger Shivan Valli, kock på Gästis.

För den som bor på landsbygden kan det vara svårare att få hemkörning, men Solsta Sushi & Wok kör ut i området runt Solsta, gratis inom fyra kilometer och till en avgift längre bort.
Café Form i kulturhuset har mat och mackor och erbjuder hemkörning, gratis i Vallentuna centrum och för 150 kronor i övriga Vallentuna.
Misora Sushi kör hem gratis inom en sex kilometers radie från centrum.

För den som vill hämta upp mat och äta hemma är det möjligt på alla restauranger i Vallentuna, som till exempel nyrenoverade Vallentuna Sushibar och likaså nyrenoverade China Thai. Även Rookie och Vallentuna Bowling lämnar ut mat för att spisas hemmavid, liksom naturligtvis alla Vallentuna kommuns pizzerior. Även Matstugan i Okvista kör med take away.
Stenugnsbageriet erbjuder sig att komma ut med mat och varor och lösa betalningen med Swish, för den som inte vill gå in i butiken.

JK Meat, som säljer kött och fisk i en butik i Vallentuna, har numera hemkörning. Det går att köpa en fredagskasse med bland annat chark och ost, tofu från Vallentuna och lådor med fisk eller kött.
– Hittills har kunderna kunnat stanna med bilen och vi har ställt in maten i bakluckan och sedan har kunden kunnat swisha, men vi ser fram emot att jobba med hemkörning också, säger Torbjörn Ericson, vd på JK Meat.
Företaget brukade arbeta mot restauranger, men i coronatider utökades kunderna till privatpersoner.
– Det slog ganska väl ut, och nu har vi en webbshop. Det som går bäst är våra fredagsmyspyskassar och lådor, och nu tar vi fram en jullåda med saker som inte går att hitta i dagligvaruhandeln, säger Torbjörn Ericson.

För den som vill ha lite mer av en finmiddag är Nygårds Värdshus som är närmaste valet. De erbjuder en helgkasse med trerätters som kan hämtas på fredagen eller lördagen.

Även vanliga matvarubutiker erbjuder hemkörning. Och det går att hitta specialiteter även där – som Kragstagulaschen hos Ica Kragsta och kött från Lövsta Kött hos Ica Kvantum.
Icke att förglömma är gårdsbutikerna, som Hökeriet där det bland annat finns ost från Löfsta Herrgårdsmejeri och nötkött från gården. Gårdsbutikerna brukar kunna leverera utomhus.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *