Snart öppnar Sports Clubs ”Ninja World”

Snart öppnar Sports Clubs ”Ninja World”

EN BANA INOMHUS. På övervåningen har det lagts nytt golv, för att få till en bana som går runt lokalen i två varv. – Om det ordnas en tävling så kan man se alla tävlande när man står här vid räcket, säger Per-Anders Dagborn, verksamhetsansvarig på Sports Club.
Foto: ANNELI LEIJEL

26 nya hinder: ”Här är det meningen att du ska träna tillsammans med dina barn”

Sports Club bygger ut i Tellusområdet, öppnar ”Ninja World” med 26 nya hinder för barn och vuxna i alla åldrar.

Vägg i vägg med Sports Club jobbas det för fullt. Det är nymålat, en trappa upp har det lagts 200 kvadratmeter nytt golv och i hela den 1450 kvadratmeter stora lokalen, reser sig 96 trossar i aluminium, en slags pelare och själva stommen för det som blir Ninja World. Ett nytt koncept med hinderbanor där både barn och vuxna kan träna tillsammans.
– Fortfarande ser det ut som att tidplanen håller och att vi ska öppna lördagen den 26 september, säger Per-Anders Dagborn, verksamhetsansvarig på Sports Club, när han visar runt i lokalen.

Ingången till Ninja World kommer att vara via Sports Club, där en ny stor dörr satts in. I delen närmast Sports Club blir det en sitthörna med bord, Family Corner. Här finns mikrovågsugn och precis intill, en toalett med skötbord så att även de allra minsta kan följa med.
– Hit ska man kunna gå med barn i olika åldrar. Intill sittplatserna ska vi ha en kryphörna för de små och sedan tar de låga hindren och parkour-hindren vid, säger Per-Anders Dagborn och pekar ut de olika platserna.
Just nu är den stora lokalen med aluminumtrossarna lite att betraktas som ett skelett, som snart ska kläs in. Trossarna kommer att kläs upp till ett par meters höjd. Fallskyddsmattor ska placeras ut och hindren komma upp. Belysning är på gång.

Vill motivera till träning
I markplan är hindren anpassade för mindre barn, medan den mer avancerade nivån finns en trappa upp. Här uppe har det lagts nytt golv, för att få till en bana som går två varv runt lokalen med en inre och en yttre bana.
– Ninja Advanced är lite mer avancerat och jag gissar att det lämpar sig för barn från 11 år och uppåt. Men en och annan duktig 8-9-åring kan klara av det. Vi kommer att sätta upp skyltar som tydligt visar att hit upp kommer man bara med en förälder, berättar Per-Anders Dagborn.
I den avancerade delen hittar man bland annat ett svart löpband. Det är sex meter långt, sluttar uppåt och slutar på en höjd på 3,20 meter.
– Vi kallar det ”Gladiatorn”, eftersom det är ett sådant där band som man har som sista hinder på Gladiatorerna på tv.

Varför gör Sports Club den här satsningen?
– Vi vill att folk ska motionera och vi vill erbjuda variation och motivation. Om man kör samma typ av träning blir det lätt långtråkigt på sikt, man tröttnar eller säger att man inte har tid, man tar sig inte tid för att det inte är roligt, säger Per-Anders Dagborn och fortsätter:

– Det finns andra lekland som är gjorda för barn, men inte för de vuxna som sitter och tar en kaffe, äter en chokladboll och tittar i telefonen när barnen leker. Här är meningen att du ska träna tillsammans med dina barn. De flesta hindren är tillgängliga från sju år och för alla vuxna. Och ordnar man barnkalas här, då kan föräldrar vara med och leka och träna. Skillnaden mot nöjesfält, rutschkanan i Lustiga huset på Gröna Lund eller lek i ett bollhav, är att här finns också ett inlärningsmoment. Det är mer teknik och styrka som tränas här, än på ett vanligt lekland och här kan du utvecklas.

I slutet av november färdigställs nästa del av lokalerna som Sports Club tagit över. En stor danslokal med plats för 600 personer och en scen om 6×10 meter. Mellan denna lokal och Ninja World finns en mindre danslokal som får flera användningsområden:
– Har vi stora evenemang i stora danssalen, då kan vi ha 600 ytterkläder här. Har vi en mindre sammankomst i stora salen, då kan vi omvandla denna till en alkoholfri drick- och sitthörna. Och här kan vi också ha barnkalas, Ninja-kalas, säger Per-Anders Dagborn.

Dela artikeln här:

Anneli Leijel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *