Stort intresse för Mountainbike

Stort intresse för Mountainbike

Tre cyklister som inte räds lite lera under hjulen. Gustav Hallman visar vägen, tätt följd av Alexander Rugland och Petter Svärd.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Ny växande förening vill ha en park för den trendiga cykelsporten

Vallentuna saknar en park för mountainbike – och det vill en ny förening ändra på. Efter bara någon vecka har Vallentuna mountainbike 35 medlemmar.

Gustav Hallman, vaktmästare på Hagaskolan, såg många elever från olika skolor fixa leder för mountainbike i skogen.
– I och med att jag har samma intresse, cykling, tänkte jag att vi måste bygga något, säger Gustav.

Han kontaktade fritidsförvaltningen och kom i kontakt med Riskful Play, som jobbar med att skapa aktiviteter i kommunen.
– Därifrån har vi haft workshop och det har bara blivit större och större. Kommunen är väldigt positiv och vill att det ska bli av, säger Gustav.

Men kommunen ville ha en aktiv förening för att vara säker på att banan i skogen inte förfaller.
– Nu har vi startat Vallentuna MTB-park och fått 30 medlemmar på en vecka. Folk verkar vara engagerade och det blir större och större.
Gustav själv gick från enduro med motor till mountainbike när han var runt 20.
– Min pappa och mina bröder cyklar, plus att det är lite billigare och tar mindre tid att meka. Det är väldigt kul att cykla, man får vara ute i naturen plus att det blir adrenalinkickar när det går fort. Det är bra motion och skonsam träning så länge man inte ramlar.

Var banan ska ligga är ännu inte klart.
– Det hade passat väldigt bra på IP. Vi skulle inte förstöra spåren utan dra banan utanför dem, och om det korsar på något ställe gäller det att ha skyltar och visa ömsesidig respekt. Det kan också kännas tryggt att det är mer folk där när det är mörkt, säger Gustav.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *