Succé för Brottbybons sushi – på macken

Succé för Brottbybons sushi – på macken

LOCKAR BROTTBYBOR. Färsk fisk har blivit riktigt trendigt i Brottby, hos Bilistens kunder, det har Alma Brånäs känt av sedan de började sälja via macken.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Precis när han öppnat en ny sushirestaurang kom coronakrisen. Men med lite uppfinningsrikedom går det bra att sälja sushi även på oväntade ställen.

I januari tog Brottbybon Per Sjöö och hans kompanjon Alma Brånäs beslutet att öppna restaurang Laumi med asiatisk mat i Täby.
– Sedan blev det corona, det var ganska olycklig timing, säger Per Sjöö.
Eftersom han ofta åker förbi Bilisten i Brottby gick han in och pratade med ägarna. Kanske skulle man kunna sälja asiatisk mat där?
– De trodde inte att sushi skulle gå så bra här uppe men de ville pröva. Vi lämnade två lådor men hann knappt stoppa in dem i kylen förrän en kille köpte dem.

Bilistens ägare och personal är nöjda med den nya varan.
– Det har gått över förväntan, faktiskt. Det är jätteroligt, det är en produkt som man stolt kan visa upp. Vi har bara hört positiva saker, både från kunder i butik och på Facebook, säger Saliba Klour, som äger Bilisten tillsammans med Josef Baghdo.

Nu har samarbetet varit igång i knappt två veckor och det går åt både sushi och pokè bowls.
– Det går som tusan nu, i går åkte jag och levererade tre gånger, säger Per Sjöö.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *