Torghandlaren ska utöka med butik i Vallentuna centrum

Torghandlaren ska utöka med butik i Vallentuna centrum

Sedan i somras finns en torghandlare på Tuna torg. Nu ska han expandera och hålla öppet inne i fotobutikens gamla lokaler, men även ute på torget när vädret inte är för kallt.

Just nu inreds det för fullt i den gamla fotobutikens lokaler mellan Gästis och Lilla Valentina.
– Det känns bra, även om mina kunder minskar när pandemin går upp. Man kunde tro att de skulle vilja handla utomhus då, men det blir tvärtom så att kunderna blir färre, säger Bashir Moheb som driver torghandeln.
Utomhus kommer det fortsatt finnas frukt och blommor, medan det blir torrvaror, till exempel konserver och chips, inne i butiken.
– Men vi kan sälja frukt och grönt inomhus om det blir minus tio eller kallare, då går det inte att stå ute, säger Bashir Moheb.
Han trivs i Vallentuna och fredagar och lördagar är bra dagar för handeln, även om måndag till torsdag är väldigt lugna.
– Det är bra folk här, de uppskattar torghandeln och har börjat lita på mig och hitta hit. Det var tuffa tider i början.
Förhoppningsvis öppnar butiken den 1 december.
– Vi kommer att ha en massa saker inför julen, som nötter, torkade fikon och dadlar. Vi gör så gott vi kan, säger Bashir Moheb.

Foto: ROFFE ANDERSSON

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *