”Trots corona fyller alla år”

”Trots corona fyller alla år”

POPULÄR HÄMTMAT. Även om folk inte går på café så mycket just nu så finns ju möjlighet att hämta nybakat bröd.
Foto: HEGE HELLSTRÖM

Vad gör en rastlös konditor när hon förlorar jobbet på grund av covid-19? Svar: Startar eget och hoppas på det bästa.

Efter 18 år som ekonom bytte Susanne Olsen från Lindholmen bana i livet. Hon fann sitt kreativa drömyrke som konditor. Men i coronatider förlorade hon nyligen jobbet som konditor och kallskänka på Såstaholm, och stod inför frågan vad hon skulle ta sig till nu.
– Det är svårt att få jobb just nu, så jag bestämde mig för att prova att driva eget, säger Susanne.
En del av det hela var att Lise Nelzén som driver Hökeriet i Lindholmen erbjudit Susanne att hålla till i hennes restaurangkök och baka. Sagt och gjort. Företaget Ljuvliga bakverk skapades och Susanne drog igång.

NYBAKAT BRÖD. Foto: HEGE HELLSTRÖM

Bakade mycket hemma
När Vallentuna Nya hälsar på i köket kommer det en strid ström av kunder. En av dem kommer till häst(!) från ett närliggande stall. Det bokas tårtor och köps matbröd och mellan kunderna bakar konditorn biskvier.
– Det är jättejättekul, jag hade aldrig trott att det skulle gå så här bra. Jag säljer flera tårtor i veckan och det är fullt av kunder de dagar jag är här. Men det är väl så, trots corona fyller folk år, och även om man inte går på café vill man hämta bakverk, säger Susanne.

Foto: HEGE HELLSTRÖM

Att det skulle bli just konditor som yrkesval för henne var ingen självklarhet.
– Det var när jag fick barnen som jag kom på att ekonom egentligen inte var mitt yrkesval, jag bara fastnade. Jag bakade mycket hemma och lade ut på Instagram (#ljuvligabakverk), och fick tack vare mina bilder på bakverken jobba extra som konditor i Vaxholm.

På konditoriet pushade personalen Susanne att utbilda sig inom yrket – och på den vägen är det att det finns en ny konditor i Lindholmen.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *