Två dömda till livstid efter dubbelmordet i Vallentuna

Två dömda till livstid efter dubbelmordet i Vallentuna

Victor Karlsson, 26 och Christoffer Öhman, 28 döms till livstids fängelse för dubbelmordet i Vallentuna förra året, meddelar tingsrätten.

Samboparet Suzanne, 52 och Lars, 61 blev offren för det brutala dubbelmordet i januari förra året.

Den 4 november åtalades de två männen för mord och grovt rån. De misstänktes ha rånat och mördat de två offren, och idag 7 januari kom domen att de båda misstänkta döms till livstids fängelse.

Tingsrätten anser dock att det inte är bevisat att 28-åringen har dödat det manliga offret, och frikänns därför för det mordet. Männen har erkänt sig skyldiga till rån, men beskyllt varandra när det kommer till morden.

I slutet av huvudförhandlingen ändrade åklagaren åtalet och begärde att endast 28-åringen skulle dömas för mordet på mannen. Åklagaren vidhöll dock att båda männen skulle dömas för mordet på kvinnan. Åklagaren begärde även att båda männen skulle dömas för grovt rån. Skriver Åklagarmyndigheten.

Tingsrättens ordförande, rådmannen Mathias Wastesson, säger i en kommentar:
– Med hänsyn till den utredning åklagaren har presenterat är det inte möjligt att komma till någon annan slutsats än att de åtalade männen tillsammans har varit delaktiga i mordet på kvinnan. Gärningen har inneburit ett svårt lidande för henne. Den har skett i hennes hem och utförts av två gärningsmän vilket gör den särskilt hänsynslös. Den har också utförts i syfte att dölja mordet på mannen och de rån som begåtts. Någon annan påföljd än fängelse på livstid kan därför inte komma ifråga.

Artikeln uppdateras.

Foto: Adobe

Dela artikeln här:

Joakim Lindeborg

Vanligtvis ska inte jag vara här under artiklarna, men ibland kan jag inte hålla fingrarna ifrån tangenterna och ge mig ut på fältet för att ta lite bilder och bidra med nyheter. Tack för att du läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *