Två nominerade till Guldäpplet

Två nominerade till Guldäpplet

GULDÄPPLET.
Foto: PRESSBILD

Två lärare från Vallentuna är nominerade till lärarpriset Guldäpplet.

Priset som firar 20-årsjubileum i år är extra inriktat på digitalisering inom skolan.

– Både nationella beslut och pandemin kräver insatser för att de digitala stöden ska nå alla lärare och hela skolan, för att bidra till alla elevers lärande och digitala kompetens. Utvecklingen av kollegiala samarbetsformer med stöd av skolledning och huvudman är här en nyckelfaktor. Därför är det betydelsefullt att årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet i hög grad är drivande i kollegiala samarbeten på den egna skolan, liksom nationellt, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Båda från Rosendalsskolan
De två nominerade lärarna från Vallentuna är Fredrik Sandberg, lärare årskurs 4–6 på Rosendalsskolan i Vallentuna och Lena Koinberg, lärare årskurs 7–9 NO, Rosendalsskolan i Vallentuna.

Fredrik har arbetat med digitala lärverktyg i åk 4–6 sedan 2012 medan Lena gör undervisningen i NO rolig och tillgänglig vilket gör att eleverna lär sig.

– Det är upplyftande att läsa alla nomineringar och få en inblick i alla ”obesjungna hjältars” arbete som görs runtom i Sverige. Guldäpplet har en viktig funktion i att lyfta fram detta och bidra till att goda insatser sprids i skolsverige, säger Johan Runesson, ledamot i Lärarnas Riksförbunds styrelse och medlem av Guldäpplets jury.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *