Vallentuna Hockey klarade målet – J20 klara för elit

Vallentuna Hockey klarade målet – J20 klara för elit

Med två matcher kvar att spela är det klart att Vallentuna Hockey lyckats ta sig tillbaka till elit med sitt a-juniorlag (J20).

Vallentuna Hockeys a-juniorer vann både lördagens match och måndagens match på hemmais vilket innebär att de redan är klara seriesegrare i allettan trots att det återstår ett par matcher att spela.

På lördagen vann de mot Haninge med 5-3 (2-2, 2-0, 1-1) och på måndagskvällen mot Enköping med 6-3 (1-1, 3-0, 2-2) inför 100 åskådare i Vallentuna ishall. Därmed lyckades klubben med årets stora mål, att ta de äldsta juniorerna tillbaka till spel i elit till nästa säsong.

FOKUSERAD. Tränaren Stefan Holm lotsade fram a-juniorerna till serieseger i allettan.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Lagets coach, Stefan Holm, är nöjd med hur laget tog sig an säsongen.
– Det har varit en bra känsla i laget. Framgångsgrejen är att vi har haft skitkul.

Serien i allettan har varit jämn men Vallentuna har hela tiden funnits med i toppstriden. Att föreningen nu har plats i elit igen har varit det viktigaste målet under säsongen, även om det också har varit bra att a-laget tog sig till spel i Allettan.
– Att vi har ett juniorlag på den nivån har stor betydelse för klubben. Med tanke på att det försvann en del spelare när vi åkte ur elit med både a- och b-juniorer förra säsongen.

Vilken betydelse har framgången för dig som tränare?
– Det är ju en förening som jag vistats i sedan jag var tre år. Och vi ska vara en ledande hockeyförening på den här sidan stan. Vi ska vara som Huddinge är för den södra sidan av stan.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *