Vallentuna klättrar på skolranking

Vallentuna klättrar på skolranking

UPPÅTGÅENDE TREND. Skolorna i Vallentuna står sig allt bättre i jämförelse med övriga landet.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Höga lärarlöner och friska lärare tillhör Vallentunas styrkor som skolkommun, enligt Lärarförbundets rapport. Men lärartätheten i kommunen är lägst i hela Sverige.

Nu har Lärarförbundets skolranking kommit, och Vallentuna har klättrat från plats 179 av landets 290 kommuner till plats 135.

Undersökningen bygger på en jämförelse av tio kriterier. Lärarlönerna och nivån på sjukfrånvaron tillhör Vallentunas styrkor, medan andelen utbildade lärare drar ner kommunens rankning. 70 procent av lärarna är behöriga i kommunen.
När det gäller lärartäthet är Vallentuna sämst i hela Sverige och hamnar på plats 290 av 290. Även när det handlar om hur mycket pengar skolan får i kommunen, i förhållande till kostnadsnivån i kommunen, mycket dåligt resultat. Där är platsen 280 av 290.
Vallentuna ligger bättre till än de fem grannkommunerna Täby (190), Österåker (231), Upplands Väsby (245), Sigtuna (259) och Norrtälje (278). I hela Stockholms län är Vallentuna rankad som nummer sju av 26 kommuner. Danderyd lägger sig bäst i länet (54).

Övertorneå är bäst i landet, medan sämsta kommunen är Tierp.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *