Vallentunaföretaget som fixar visir till vårdpersonal

Vallentunaföretaget som fixar visir till vårdpersonal

HÖGTRYCK. Företaget producerar mellan 500 000 – 1 000 000 sedan några veckor tillbaka, berättar Magnus Bergström.
Foto: PRIVAT

Levererar mellan 500 000 och 1 000 000 i veckan

När företagets kunder såg minskade behov på grund av coronakrisen ställde företaget om. Nu är det bland annat skyddsvisir som tillverkas på företaget i Gillinge.

Special-plast produktion AB är ett gammalt familjeföretag som drivs av syskonen Ewa och Magnus Bergström.
– Vår inriktning är att förse skandinavisk industri och handel med skumplast, cellplast med mera anpassade efter kundernas behov, berättar Magnus Bergström i ett mejl till Vallentuna Nya.

Men när företagets kunder inom industrin fick minskad efterfrågan tog Special-plast kontakt med olika företag.
– För att se om vi gemensamt kunde hjälpa till med att ställa om vår produktion till det enorma behov av skyddsutrustning vården hade. Och vi blev snabbt en del i ett stort antal projekt över hela Sverige, berättar Magnus Bergström.

I första hand har det handlat om skyddsvisir, men även många andra förnödenheter inom vårdkedjan som till exempel positioneringskuddar som används för behandling av coronapatienter som skall ligga på ett visst sätt.
Att Magnus Bergström skickar mejl till tidningen i stället för att ta emot besök beror på tidsbristen.
– Projekten är många och tiden är knapp så vår tillvaro är just nu mycket tuff och krävande för oss alla men vi känner att detta är så viktigt. Om vi kan hjälpa dessa fantastiska människor inom vården – som vi alla är så beroende av att de håller sig friska – så är det värt allt just nu, skriver Magnus Bergström.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *