Värdigt politiskt avslut för Jaana -”Sossemor”

Värdigt politiskt avslut för Jaana -”Sossemor”

ENERGISKT AVSLUT. Jaana Tilles (S) var fortfarande stridbar på sitt sista kommunfullmäktige. Hon blev rörd med visade ändå stor styrka i en situation där hennes liv förändras.
Foto: UFFE LINDEBORG

Måndagens möte i kommunfullmäktige blev lite märkligt. Dels var ju bara hälften av ledamöterna på plats, på grund av Coronan. Men också för att det blev Janna Tilles (S) avskedsmöte.

Oppositionsrådet hyllades av sina politiska motståndare för sitt engagemang för Vallentuna som också har varit tydliga även inom regionen.
Jaana Tilles hårda arbete, lojalitet med kommuninvånarna och förmågan att samarbeta var några av de lovord som de politiska motståndarna lyfte fram.
– Det här är ett elände, sade Jaana med glimten i ögat, men med en smula allvar i tonen.

Det var så tydligt att hennes engagemang inte tagit slut, utan det är orken som börjat ta slut.
Vid den sista frågan på kommunfullmäktige gjorde kommunalrådet, Parisa Liljestrand (M) en kupp. Hon klev upp i talarstolen och uppmanade Jaana Tilles att passa på att komma med ett sista anförande i talarstolen. Hon tillade att hon vet att Jaana skulle hålla med henne i just den frågan.

Jaana klev upp i talarstolen, och visst just i den frågan kunde hon medge att hon och kommunalrådet var av samma åsikt. Så här skrev Jaana själv på facebook efteråt.
– En värdefull och lärorik epok i mitt liv är slut. Sista kommunfullmäktigemöte för min del är över. Jag är tacksam för förtroendet att ha fått leda S i Vallentuna i över 11 år och att fått vara en röst för våra väljare och sympatisörer.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *