KRÖNIKA 2021-05-27 KL. 09:05

Krönika: Fick en spruta fylld med framtidstro

Av Anna Sigrid

Krönika: Fick en spruta fylld med framtidstro

FRAMTIDSHOPP. Anna Sigrid har fått första vaccinsprutan..
Foto: ROFFE ANDERSSON

Himmel och pannkaka! Första sprutan och jag känner hur livsglädjen återvänder. Jag sätter igång ett planerande utan dess like. Och så återvänder jag och maken till gymmet!

Det känns nästan som röda mattan är utrullad och flera säger: Välkommen tillbaka, när vi kliver in på gymmet! Men vattengympabiljetterna, det är riktiga högvinster! Trots att vi sitter med fingrarna på appen och knappen så efter klicket, trettio sekunder efter möjlig bokning, hamnar vi på femte reservplats. Vi ser fram emot när åtta personers regeln släpps! Tänk att det finns folk som har som jobb att se till att vi håller oss i trim! Fint!

Allt sker fortfarande med avståndsbedömning, kroppen är van att hoppa undan, att ta det försiktigt mellan butikshyllorna och inte ånga på som ”normalt”. Men jag har besökt en ny och ”onödig” affär och känt mig lite busig, rent av! Och vi har ätit lunch på lokal! Bara en sån sak! Tänk att det finns folk som har som jobb att fixa festligaste räkmackan till mig! Gott!

Och frissan, bokat klippning för första gången på mer än ett år. Han suckade tungt när han såg slitaget och mina nödklippningar. Hår i ögonen är det värsta jag vet och när luggen så trasslar med ögonfransarna så, och efter ett glas vin, då ryker den! Inte så elegant men irritationen lägger sig i takt med saxen. Jag vet att det finns folk som har som jobb att ta hand om för långa luggar, så häromdagen, hände det! Riktigt härligt att få manen ryktad, ”topparna” putsade och en jämn och välklippt lugg. Frisören hade överlevt, inte ätit oxfilé direkt och en klippning räcker väl inte så långt, men jag kommer tillbaka!

Och vågar vi på att planera nån liten resa? Nja, eller…. Vi njuter i alla fall över möjligheten. Vi har ju bil och kan undvika kollektivtrafiken. Och många hotell och pensionat saknar sina gäster och kan tänka vi blir en av dem. Finns det nåt härligare än en hotellfrukost? Jag menar, det finns ju folk som har som jobb att duka fram ljuvliga frukostar med ett berg av läckert bröd, smaskiga charkuterier och mängder med grönsaker.

Så likt studenten sjunger också jag om den ”ljusnande framtid är vår”. Och jag kan också planera min mammas 90-årskalas! Hon fyllde egentligen i mars, men vi satsar på jättefesten i augusti. ”Hoppet är vår vän” och vi är en jättestor familj, som faktiskt rymmer fem generationer och det vore så fint och vi kunde fira och festa tillsammans. För det finns ju faktiskt folk som har som jobb att fixa festmat! Så nu jäklar, nu borde arbetslösheten sjunka rejält! Det finns så mycket att ta igen!