NYHETER 2023-10-05 KL. 09:35

Nya insamlingsrekordet: 89 600 kronor

Av Daniel Bergholm

”På det sjätte smäller det” - är ett gammalt talesätt som visade sig stämma i lördags. För sjätte året genomfördes välgörenhetslunchen vid Lovisedalsskolan och i år slog man nytt insamlingsrekord till Världens Barn. 89 600 kronor lyder den nya toppnoteringen.

Nya insamlingsrekordet: 89 600 kronor
TOPPNOTERING För sjätte gången genomförde Robert Heribertsson tillsammans med sitt team insamlingen för Världens Barn. I år slogs rekordet och totalt samlades 89 600 kronor in. Foto: Roffe Andersson

Enligt Robert Heribertsson, kökschef på Lovisedalsskolan, som tillsammans med sitt team står för insamlingen, blev resultatet över förväntan. Speciellt efter en blek första timme.

– Det var en seg start och då var jag ärligt talat orolig. Men de sista timmarna var det full fart. Till slut slog vi vårt tidigare insamlingsrekord på 86 000 och stannade i år på 89 600 kronor, vilket är vansinnigt mycket pengar, säger Robert Heribertsson.

Insamlingen pågick mellan klockan 11 och 14 och på plats spelade det lokala bandet J1, som har anknytning till skolan, och några av skolans lärare. Även SVT hade tagit sig dit, där de filmade och intervjuade besökarna.

Etablerat koncept

I förväg hade Robert Heribertsson beställt 1500 hamburgare med bröd. När klockan slagit 13:52 fick man avsluta försäljningen - då var allt slut.

– Inför ville jag ligga lite lågt med mina förväntningar. Men jag tror att konceptet har blivit etablerat i Vallentuna, och att många tar sig tid att köpa en välgörenhetslunch, vilket är väldigt roligt, säger han.

Blir det nästa år igen?

– Jag har ju sagt varje år att jag inte ska göra det något mer, då det är mycket jobb som behöver läggas ner. Men i år kändes det som att vi skulle kunna göra det ett år till.