KRÖNIKA 2023-06-29 KL. 07:55

Årets största event för företagare sker i höst

Av Jessica Jäger

Årets största event för företagare sker i höst
Jessica Jäger. Foto: Janine Laag

Jag var på en fest nyligen, hemma hos två företagare. En gäst jag pratade med tyckte att han stack ut i sällskapet, då han var kommunanställd medan ”alla andra” var företagare. Jag tänker att det lätt blir så att vi umgås med människor som har samma referensramar och utmaningar.

Ur ett marknadsföringsperspektiv är den första uppgiften för mig som företagare att just identifiera grupper av människor som har gemensamma behov och intressen och som, tack vare det, samlas på ett och samma ställe. Nästa uppgift är att kommunicera hur jag kan hjälpa dem vidare.

Tillsammans med likasinnade människor, ute på samma mission, kan vi få större förståelse för våra utmaningar, få peppning när det är motigt, ta rygg på någon som kommit längre, inspirera genom att gå före, lära och lära ut. Tillsammans kan vi lyfta varandra och skapa något större och starkare än vi, var och en, kan på egen hand.

I Vallentuna arrangerar olika aktörer frukostar, luncher, föreläsningar och after works för företagare. På en av luncherna kände jag en stark längtan efter något större. Det är toppen att utbyta erfarenheter över en lunch, men ofta är vi på språng mellan olika uppdrag och samtalen rinner ut i sanden efteråt. Vad händer om vi avsätter tid för varandra?

Som företagare löser vi människors problem och hjälper dem framåt. För att göra det på bästa sätt behöver vi fylla på våra egna energibägare. Det gör vi med sömn, mat och rörelse, men också genom att lära nytt, inspireras och samarbeta.

Så där och då, under den lunchen, uppstod ett samtal som kom att fortgå utanför restaurangen och under flera månader. Hur kan vi skapa utbyten och relationer, ge inspiration, kunskap och förbättra siffran som står längst ner i resultaträkningen – tillsammans?

Vallentuna Näringslivsdag 2023 föddes. Den 21 september öppnar vi dörrarna till Galaxy på Sports Club för årets största företagarevent i Vallentuna. Det blir en eftermiddag med föreläsningar, erfarenhetsutbyte, reflektioner och mingel. Vi fokuserar på hur ditt företagande kan bli mer lönsamt, hur du lyckas med försäljning och marknadsföring genom att sätta människan i fokus och att som företagare agera i en orolig tid.

Varmt välkommen till en dag som stärker Vallentunas företag, små som stora.

Jessica Jäger

jessica@jessicajager.se